Ružne i tužne slike moga grada

344

BAČKA PALANIKA: Svojevremeno, a ima tome i više od dve decenije pokušavala sam kao novinar da nađem „vlasnika“ bankina pored puta, koje su stvarale, sve u rupama, glavobolje biciklistima. Oni, koji su održavali kanale tvrdili su da je to stvar putara i obratno. Nadam se, da ih je neko u međuvremenu „usvojio“ i vodi brigu o njima, mada se prema stanju na pojedinim deonicama vidi da ta briga i nije baš preterana.

Pomenuta sećanja oživela su ovih dana. Jer i danas, nažalost, u mom gradu ima mesta koja izgledaju kao da su ničija. Pojedini građani naprosto neće da shvate, da komunalni radnici nisu tu zato, da na svakom koraku koriguju posledice nedostatka nečijeg vaspitanja. Kante za smeće postavljene na ulicama služe nekim „junačinama“ za iživljavanje, druge kao da su nevidljive, te bacaju otpatke svugde oko njih. Pojedincima pak nije jasno, da u ove posude ne treba gurati kućno smeće; za to postoje kontejneri.

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

Kako brinemo o čistoći grada najbolje svedoči slika nakon košenja javnih površina. Tada uredni travnjaci „procvetaju“ raznim otpacima. U poslednje vreme među njima su i aktuelne maske.

Šta na kraju reći? Decenije prolaze, naše loše navike ostaju.


Pogledaj: Ovih 6 biljaka štite vaša pluća i disajne puteve


 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here