Da li je tolstolobik stradao od prskanja komaraca?

U zalivu „Bager“ uočene određene količine mrtve ribe

207

Tužno je pre dve nedelje izgledao deo zaliva „Bager“, na kome su uočeni primerci uginulog tolstolobika.


Ribolovci, pre svih, ali i građani koji su se našli u blizini ovog rukavca Dunava, tužno su posmatrali uginule primerke tolstolobika. Stradali su uglavnom relativno sitniji primerci ove vrste ribe, koju i Bačkopalanački ribolovci sa zadovoljstvom love.

– Uz samu obalu zaliva „Bager“, primetili smo veliki broj primeraka uginulog tolstolobika. Kako je tolstolobik uginuo većom dužinom zaliva „Bager“, teško je preciznije reći o kojoj količini, i kom broju primeraka se radi. S obzirom, da je tokom petka pre dve nedelje avion vršio tretman prskanja protiv komaraca na „Bageru“, a kako je uginula riba na površini vode primećene u subotu, mi iz Udruženja sportskih ribolovaca „Bager“, smatramo da je to uzrokovalo uginuće ove vrste ribe.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

– Da smo verovatno u pravu, govori i činjenica, da brodovi, kao ni neka druga plovila, nisu ulazili u „Bager“ tri – četiri dana, pre uočenog pomora ribe. Kad se sve ovo ima u vidu, onda je valjda jasno, zašto smo izveli ovakav zaključak. Međutim, još jednom ću istaći, da je ovo samo naše mišljenje, koje može, ali i ne mora biti ispravno. Uz već rečeno, svakako da treba dodati da je tolstolobik takva vrsta ribe, koja pliva ka površini vode i hrani se planktonom, pre svega, što samo ide u prilog našeg navoda – kaže Vasa Cvetinov, predsednik USR „Bager“.


Pogledaj: RHMZ upozorava na lokalne vremenske nepogode

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here