Bačka – Spartak 1:3 (VIDEO)

106
Foto: Stojan Maleš

U utakmici drugog kola Ling Long Superlige Srbije u Bačkoj Palanci na stadionu Slavko Maletin “Vava” u sredu 05.08., veoma interesantnu i zanimljivu utakmicu odigrali su Bačka i Spartak.


Hladan tuš za domaće igrače već na samom startu utakmice. Spartak je već u prvom ataku ka golu Milojevića došao do prednosti posle jedne akcije po desnoj strani Tufegdžić Lazar je poslao loptu u nebranjeni deo mreže Milojevićevog gola za vođstvo Spartaka. Od tog šoka igrači Bačke su se brzo oporavili i krenuli nešto agresivnije i otvorenije ka golu Dujmovića, ali novi šok zadesio je domaće fudbalere u 38. minutu kada je Tufegdžić ponovo matirao Milojevića za dupliranje vođstva “golubova”.

Bačka je u istom minutu preko Žakule smanjila rezultat na 1-2 i vratila nadu da mogu da sustignu Spartak i na kraju ostanu neporaženi.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, Bačka – Spartak 1-2.

U drugo poluvreme domaći igrači su ušli mnogo bolje i već u 53. minutu takav pristup igri im se isplatio. Sudija Mihajlović je opravdano dosudio jedanaesterac u korist Bačke. Odgovornost da izvede najstrožu kaznu preuzeo je Krsto Djordjević, ali na njegovu žalost i žalost njegovih saigrača, odlični Dujmović zaustavlja njegov udarac sa bele tačke i ostavlja svoj tim u prednosti.

Spartak je preko Tufegdžića u 76. minutu i njegovog het-trika utakmicu stavio pod kontrolu i već tada rešio pitanje pobednika ovoga susreta i upisao na svoj konto novu “trojku”.

Bačka je posle trećeg gola gostiju pokušavala da još koji put ugrozi gol Dujmovića, ali igračima u “PLAVIM” dresovima danas nije bio dan te posle dva uvodna kola “Plavi” nemaju ni jedan osvojen bod, a u narednim utakmicama im preostaje da poprave učinak iz prva dva kola Ling Long Super lige Srbije.

Stadion: Slavko Maletin “Vava”
Gledalaca: Bez prisustva publike
Glavni sudija: Mihajlović Djordje
Prvi pomoćni sudija: Beljin Goran
Drugi pomoćni sudija: Potočan Dejan

Strelci: 0-1 Tufegdžić (2. min), 0-2 Tufegdžić (38. min), 1-2 Žakula (38. min) i 1:3 Tufegdžić (76. min).

Žuti kartoni: Škorić, Pantić (Bačka), Srećković, Dundjerski, Ivančević (Spartak).

BAČKA: Milojević, Jovanović, Tomović, Pantić, Škorić (od 82. Krčmarević), Žakula (od 71. Lukić), Zdravković, Djordjević (od 82. Njmaculović), Velemir (od 46. min Ratković), Zličić (od 82. Paradjina), Mijatović.

SPARTAK: Dujmović, Ivanćević (od 89. min Branković), Tekijaški, Srećković (od 80. min Vidović), Milošević, Denković (od 65. Savković), Durasović (od 89. min Vidaković), Bjelović (od 55. min Nikolić), Marčić, Tufegdžić, Dundjerski.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here