Budva: Omogućiti dolazak turistima iz Srbije sa određenim uslovima

51
Foto: Radio Tivat

BUDVA: Turistička organizacija Budve saopštila je da bi turistima iz Srbije trebalo omogućiti dolazak sa Elisa serološkim testom ili ECLIA testom.


Kako se navodi u saopštenju Turističke organizacije Budve, liberalizacija preventivnih mera za dolazak gostiju iz Srbije je od posebnog značaja i smatra se da bi najadekvatnije bilo kada bi se primenili principi kao sa BiH.

„S obzirom na zvanične informacije iz Srbije da su do 20. avgusta popunjeni svi termini za pi-si-ar testiranje na sopstveni zahtev, te da se dnevno u Gradskom zavodu za javno zdravlje u Beogradu može testirati svega 30 osoba, predlažemo Institutu za javno zdravlje Crne Gore da turistima iz Srbije, pored negativnog pi-si-ar testa, omogući i ulazak u Crnu Goru sa ELISA serološkim testom ili ECLIA testom“, navodi se u saopštenju.

[rev_slider alias=“oaza_mb“][/rev_slider]

 

Kako se dodaje, mora se ozbiljno razmišljati o budućim potezima koji će na najbrži i najadekvatniji način bar u jednom delu pomoći turističkoj privredi i građanima koji se umnogome oslanjaju na turizam.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here