Noć muzeja u Bačkoj Palanci (1. deo)

Nastup PU "Mladost", maskenbal, defile kroz centar grada, likovna radionica ULS "Petar Tomić"

1239

BAČKA PALANKA: Manifestacija koja se održava u više gradova Srbije, „Noć muzeja“ održava se danas (18.05.) i u Bačkoj Palanci.


Deseta po redu u organizaciji Kulturnog centra, Noć muzeja u Bačkoj Palanci u svom prvom delu programa od 16.00 časova, na platou ispred „Erste“ banke okupila je najmlađe sugrađane.

Svoje nastupe imala su deca iz PU „Mladost“, tačnije iz vrtića „Maslačak“, „Leptirić“ i „Bambi“. Maskirani u princeze, vile i svoje omiljene super junake, deca su pevala i plesala zajedno sa svojim vaspitačicama pred velikim brojem gledalaca.

Nakon nastupa predškolaca, održan je maskenbal, a deci su osmehe izmamili animatori svojim programom. Pesma, igra, osmeh na licu pratili su decu i njihove gledaoce i kroz defile centrom grada.

„Veoma smo zadovoljni posetom. Pored dece iz PU „Mladost“, deca iz PU „Različak“ napravili su jedan lep pano na temu „Dete i sloboda“ i složili fotografije. Tema ovogodišnje Noći muzeja je „Sloboda“ u svakom smislu te reči“, izjavila je PR Kulturnog centra Maja Kuljić.

Na samom kraju maskenbala, izabrano je 10 najlepših maski za koje je Kulturni centar obezbedio nagrade.

Članovi ULS „Petar Tomić“ takođe su bili deo programa u centru grada. Oni su održali likovnu radionicu za decu „Slobodna tema“.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here