Damjanić: „Bezbednost nije bila ugrožena“. Železnice Srbije: „Prelaz bio ispravan“

5475

Povodom fotografije koja se ovih dana pojavila na društvenim mrežama, na kojoj autobus „Dunavprevoza“ pun putnika prelazi preko pruge, iako je rampa spuštena, a crveno svetlo upaljeno obratio se direktor i većinski vlasnik „Dunavprevoza“ iz Bačke Palanke – Milenko Damjanić.

Pogledaj članak: Igra se životima putnika: Ovako autobus „Dunavprevoza“ obilazi spuštenu rampu

I spuštena rampa i crveno svetlo na pružnom prelazu kod Stepanovićeva jasno se vide na fotografiji zabeleženoj prošle subote, ali direktor „Dunavprevoza“ tvrdi da bezbednost putnika nijednog momenta nije bila ugrožena.

„Naš autobus je stajao ispred rampe, voz je prošao, rampa se nije digla. Oni su čekali 10-ak minuta, zvali su otpravnika u Stepanovićevu, gde je on rekao da do sledećeg prolaska voza ne može da se digne rampa i da oni slobodno mogu da pređu rampu. Oni su to bezbendo uradili, ne samo oni, čitave kolone su to uradile do prolaska sledećeg voza“, rekao je juče direktor Damnjanić.

Sa druge strane, u „Infrastrukturi železnice Srbije“ su odgovorili da na tom prelazu u poslednjih mesec dana nije evidentirana nijedna smetnja u radu.

„Prelaz je ispravan, a do ove situacije je došlo samo zbog nestrpljenja vozača“, stoji u zvaničnom saopštenju.

Izvor: RTV


Budite prvi obavešteni o vestima iz opštine Bačka Palanka!
                       Pratite nas i na Facebooku: BPvesti
                       Instagramu: backapalankadesavanja
                       Twiteru:       BPdesavanja

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here