Pivničan Dominik Dinga – kapiten Srbije i momak za velika dela

12120

Momak iz Pivnica Dominik Dinga, kapiten je Orlića i prvotimac ruskog Urala. On je velika nada srpskog fudbala.

Rođen je 07.04.1998. godine. Kao junior od 2010. do 2014. godine nastupao je u Hajduku iz Kule. Tada prelazi u Vojvodinu gde već 2015. godine beleži odlične nastupe u prvom timu. Njegov talenat je brzo upao u oči skautima poznatih evropskih klubova.

Pozivi Intera i Fiorentine

Pominjalo se prošlog proleća da bi Dinga mogao da potpiše ugovor sa italijanskim Interom, interesovanje je pokazala i Fiorentina.

– Uspeo sam na sreću da se posvetim isključivo Uralu. Navikao sam se na Ural, lepo su me dočekali. Nisam mogao da igram od početka, što i nije bilo tako loše. Imao sam vreme da se prilagodim na Rusiju, ljude i jezik. Bilo je malo teže u početku, stigao je u međuvremenu Raša Pankov i već sam se odomaćio.

Prethodno je debitovao za Vojvodinu u kvalifikacijama za Ligu Evrope prošle sezone. Sporazumno je potom raskinuo ugovor sa Novosađanima i otisnuo se u Rusiju. Saradnja sa ruskom ekipom uspostavljena ja nakon kratke probe.

– Ekipa Urala je bila na Kipru na pripremama, pozvali su me da im se pridružim na 5-6 dana, odigrao sam i prijateljsku utakmici i zadovoljio predstavnike ruskog kluba. U prvoj sam postavi, ustalio sam se. Već sam i odigrao dosta utakmica.


Brzo se navikao na ruski fudbalski ritam.

–Tamo se igra jače i brže. Klubovi su stabilni, žestoka je konkurencija, uz mene su čak četiri jaka štoperu. Trenutno sam najmlađi u ekipi, a igram već prvo postavu, što me čini veoma srećnim – objasnio je Dominik Dinga, suvo zlato srpskog fudbala.

Po pitanju nastupa u dresu reprezentacije Srbije i kapitenske trake mladi Dinga kaže:

– Dugujem veliku zahvalnost selektoru Milanu Kosanoviću i stručnom štabu, jer su mi poverili ulogu kapitena i odgovornost – prezadovoljan je simpatični Dinga, kojem stručnjaci predviđaju sjajnu karijeru.

Izvor: Sportski žurnal (2016), Wikipedia.

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here