ZAPLENA CARINE: Pokušao da prenese lekove iz Rusije za Bačku Palanku

4136

Carinski službenici su juče na graničnom prelazu Srpska Crnja sprečili pokušaj krijumčarenja u Srbiju oko 300 kutija lekova poreklom iz Rusije i 40 litara herbicida ukrajinskog porekla.

Prilikom detaljne kontrole kamiona domaćih registarskih oznaka, koji je iz Rusije u Bačku Palanku prevozio rolne staklenog vlakna pronađena je pomenuta količina neprijavljenih lekova i herbicida.
Foto: CarinaFoto: Carina

Carinik je najpre u paletarniku sa leve strane kamiona pronašao manju količinu lekova, koji su bili prekriveni kablovima u plastičnoj gajbici. Nakon toga je u boksu za odlaganje alata pronađena još jedna količina, dok se ostatak sakrivene robe nalazio u frižideru ispod donjeg ležaja u kabini kamiona.

Foto: CarinaFoto: Carina

 

Radi se o skupim ruskim lekovima „Imunofan“, „Pantogam“ i „Semaks“, koji se koriste u lečenju najtežih bolesti kod dece i odraslih. Pored lekova pronađena su i četiri kanistera od po deset litara ukrajinskog herbicida „Pivot“.

Vozač kamiona (36), državljanin Republike Srbije je carinicima prethodno rekao da nema ništa da prijavi osim robe koju prevozi.

Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Izvor: Kurir


Budite prvi obavešteni o vestima iz opštine Bačka Palanka!
                       Pratite nas i na Facebooku: BPvesti
                       Instagramu: backapalankadesavanja
                       Twiteru:       BPdesavanja

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here