Silbaš – Mladić pretučen u vozu u Zagrebu: „Moj život se pretvorio u pakao“

5459
Janko Gašić iz Silbaša
Silbaš: „Na levo oko ne vidim, a desno mi je sve gore. Moj život više nije isti“, govori Janko Gašić (22) koga su huligani pretukli u vozu na zagrebačkoj stanici, a do sada zbog toga niko nije uhapšen.

Huligani su u julu mesecu 2015. godine sa bejzbol palicama na železničkoj stanici u Zagrebu uleteli u voz i pretukli Gašića iz Silbaša, koji je krvav i sa teškim povredama putovao do Slovenije.


Gašiću se od tog incidenta život potpuno promenio, a do sada mu je oko devet puta operisano i svi su izgledi da na to oko više nikada neće progledati.

– Na levo oko vidim samo sedam odsto, a na desno bez dioptrije 60. Svaki put kada trepnem, neprijatno mi je i bolno. Ne znam šta više da radim. Ne znam kod kog lekara nisam bio i zatražio savet. Svi su mi rekli da su izgledi da opet progledam na levo oko skoro nikakvi – priča Gašić.

Pre incidenta Gašić je, kaže, trenirao fudbal i završio kurs za varioca kako bi se zaposlio u toj struci. Na fudbalski teren nakon batina koje je, kako kaže, dobio ni kriv ni dužan, nije kročio, a poslom varioca ne može više da se bavi.

– Povlačim se u sebe i teško mi je da prihvatim sve što mi se dogodilo. Devojka i porodica mi pomažu, ali nije mi nimalo jednostavno. Živeo sam normalnim životom, a sada ništa od onog što sam nekada radio ne mogu, jer su mi to uskratili neki nepoznati ljudi kojima ništa nažao nisam učinio. Oni šetaju slobodno, kao da se ništa nije dogodilo, a ispada da sam jedino ja kriv što sam bio u tom nesretnom vozu. Svi se ograđuju, a ja sam ostao bez oka i normalnog života – priča naš sagovornik.

Pamti svaki trenutak tog nemilog događaja, kada se voz zaustavio na železničkoj stanci u Zagrebu, a kojim je Gašić putovao kako bi posetio oca u Ljubljani.

– Video sam grupu momaka koji su u rukama držali bejzbol palice. Uleteli su u voz i psovali nam majku srpsku. Tukli su me pesnicama i palicama kako po glavi tako i po celom telu. Uspeo sam da vidim da su tukli još jednog momka iz Rume. Trajalo je kao čitavu večnost… Odjednom je neko povikao: „Policija“ i svi su se razbežali – priseća se Gašić, koji je sa teškim telesnim povredama putovao do Slovenije, gde ga je otac sačekao i smestio u bolnicu. Kaže da su pojedini momci nosili obeležja sa natpisima „Bad Blue Boys“, po kome su prepoznatljivi navijači zagrebačkog Dinama i da mu nije jasno iz kog razloga su tukli momke u vozu.

Istraga je još u toku

U pisanim odgovorima hrvatske policije potvrđeno nam je da su nepoznati vandali pretukli dva držvaljanina Srbije, te da je istraga u toku, a da je s oštećenima razgovarala zagrebačka i srbijanska policija.

U Ministrastvu spoljnih poslova Srbije kažu da se Ambasada Republike Srbije odmah po saznanju o incidetu obratila nadležnima u Republici Hrvatskoj i zatražila zvanične informacije o događaju i obaveštenje o merama koje su preduzete radi otkrivanja počinilaca i njihovog sankcionisanja, kao i da je istraga u toku.


Budite prvi obavešteni o vestima iz opštine Bačka Palanka!
                       Pratite nas i na Facebooku: BPvesti
                       Instagramu: backapalankadesavanja
                       Twiteru:       BPdesavanja

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here