Kako će se utrošiti 40 miliona za zaštitu životne sredine?

1376

ZA ZELENI PLAN 40 MILIONA

BAČKA PALANKA: Opštinsko veće u Bačkoj Palanci donelo je Program korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine u ovoj godini, a planirano je da se za ove namene iz opštinske kase odlije 40 miliona dinara. Ovaj put transparentno je prikazano za šta i kolika sredstva će se potrošiti.

Kako se dobar deo opštine Bačka Palanka nalazi u neposrednoj blizini Dunava, bara, kanala, a da je iskustvo sa komarcima znalo da bude neprijatno prethodnih godina, za suzbijanje ovih napasnika opredeljeno je u ovoj godini šest miliona dinara, a za suzbijanje krpelja i mušica planirano je pola miliona. Za suzbijanje ambrozije potrošiće se 1,5, a za obeležavanje terena pod ambrozijom još pola miliona dinara.

Za monitoring gradskog zelenila i preventivni zaštitni tretman platana namenjeno je 800.000, a za podizanje novih zelenih površina i zasada – dva miliona dinara. Fond za zaštitu životne sredine u aprilu će organizovati Sajam cveća i organskih proizvoda po ugledu na velike gradove.

Planirano je, između ostalog, čišćenje, sanacija i rekultivacija postojećih smetlišta, te komunalno opremanje deponije što će se finansirati sa četiri miliona dinara. Ista suma namenjena je revitalizaciji i održavanju postojećih zasada i zelenih površina.

Ovde ističu da je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Srbije razmatralo i prihvatilo predlog Programa korišćenja sredstava Fonda za zaštitu životne sredine Opštine Bačka Palanka.


 

 Budite prvi obavešteni o vestima iz opštine Bačka Palanka!
                       Pratite nas i na Facebooku: BPvesti
                       Instagramu: backapalankadesavanja
                       Twiteru:       BPdesavanja

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here