PIO fond poziva penzionere: Raspisan oglas za banje

1782

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje objavio je oglas za prijem zahteva za upućivanje korisnika penzija na rehabilitaciju u ovoj godini.


Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje objavio je danas oglas za prijem zahteva za upućivanje korisnika penzija na rehabilitaciju u ovoj godini.

Kako je navedeno, pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koje imaju prebivalište na teritoriji Srbije i čija penzija iznosi do 23.799 dinara.

Pravo da se jave na oglas imaju korisnici penzija iz kategorije zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika, koji, osim penzije koja je do 23.799 dinara, nemaju druga lična primanja.

Kako je navedeno, pravo da se jave na oglas imaju i korisnici penzija koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i na osnovu međunarodnih ugovora pod uslovom da zbir tih penzija iznosi do 23.799 dinara.

U oglasu stoji da pravo na korišćenje besplastne rehabilitacije imaju korisnici penzija koji to pravo nisu koristili u poslednjih pet godina, kao i da članstvo u penzionirskim organizacijama nije uslov za korišćenje tog prava.


Prijave na oglas mogu da se podnesu zaključno sa 15. martom, a uz prijavu je potrebno podneti poslednji penzijski ček, dokaz o visini penzije ostvarene po međunarodnim ugovorima, raspoloživu medicinsku dokumentaciju i popunjenu prijavu sa izjavom.

Prijave se podnose organizacijama korisnika penzija, prema mestu prebivališta, a korisnici sa teritorije Kosova i Metohije sa prebivalištem, odnosno boravištem van teritorije KiM, prijave podnose najbližoj organizaciji korisnika penzija ili najbližoj filijali Fonda prema mestu prebivališta.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here