Počinje upis prvaka u škole: Milena Jovanović o stresu povodom upisa (VIDEO)

2585
Milena Jovanović

Polazak u školu je veliki događaj, kako za dete tako i za roditelje, i zato je potrebno da se svi za to pripreme, ne samo za prvi i ostale školske dane, već i za sam upis. Ekipa RTV-a je posetila Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Bačkoj Palanci, jer je škola prvog aprila organizovala „Dan otvorenih vrata“.


Upis u prvi razred osnovne škole u Vojvodini zvanično počinje 31. maja, a škole će prijave za upis primati od ponedeljka, 3. aprila.

Upis će trajati do 31. maja, ali škole mogu da upisuju i posle tog datuma.

Na osnovu podataka o deci koja pohađaju obavezni pripremni predškolski program, očekuje se da će se u ovoj školskoj godini u osnovne škole na teritoriji AP Vojvodine u prvi razred upisati oko 17.600 učenika.

To znači da je broj dece koja se upisuju, u poređenju sa školskom 2016/2017. godinom, manji za 300 učenika.

Sve vojvođanske škole spremne su za prijem prijava za upis prvaka.

U prvi razred osnovne škole upisuje se svako dete koje do 1. septembra 2017. godine navršava najmanje šest i po godina, a najviše sedam i po godina.


To znači da se u prvi razred osnovne škole u školskoj 2017/18. godini upisuje generacija dece rođena od 1. marta 2010. godine do 28. februara 2011. godine.

U školu mogu da se upišu i deca koja do 1. septembra navršavaju šest godina do šest i po godina, uz obaveznu proveru njihove spremnosti za polazak u školu, kao i deca starija od sedam i po godina, koja zbog bolesti ili iz drugih opravdanih razloga nisu mogla ranije da se upišu.

Škola je dužna da, na zahtev roditelja, a u skladu s njenim mogućnostima, upiše svako dete s područja škole i s područja druge škole.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here