Koreni – čuvari tradicije u Bačkoj Palanci

4199
Foto: Dragan Dimitrijević
U subotu, u sali Gradskog bioskopa u Bačkoj Palanci održan je koncert Veterana folklora „Koreni“. Ovo je prva manifestacija KUD-a „Koreni“ koja se organizuje u našoj opštini.

Ideja manifestacije je pre svega da se očuva tradicija sa naših prostora kroz narodnu pesmu i igru, a samim tim i da se prikaže sugrađanima dosadašnji rad i trud KUD-a. Manifestacija nije takmičarskog  karaktera već ima za cilj očuvanje i negovanje narodne baštine i kulturnih vrednosti ovog dela Balkana.

Foto: Nikola Šegan

Na ovom koncertu je učestvovalo više od 300 učesnika i 14 KUD-ova iz cele Srbije.

Prvi susreti veterana Srbije “ Ruka ruci zaigraj“ u organizaciji udruzenja Korena je protekao i bolje od ocekivanog kako kažu u ovom Udruženju. 

„Veliko zadovoljsto i čast mi je bila što smo 15 KUD-ova iz cele Srbije ugostili u našem gradu. Gosti su nam se predstavili različitim koreografijama i time nas sproveli kroz mnoga mesta naše Srbije. Sam tok organizacije je protekao u savršenom redu, mislim da smo se pokazali kao odlični domaćini, što se videlo po licima samih učesnika, a i naših dragih sugrađana“, kaže za naš portal Dijana Zimonja, predsednica KUD-a veterana „Koreni“.

Foto: Nikola Šegan

„Ovom prilikom još jednom želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u organizaciji ovog festivala, kako sponzorima tako i svim učesnicima koji su se odazvali ovom pozivu, mojim dragim prijateljima iz „Korena“ i svima koji su prisustvovali koncertu, a posebno Vojvodjanskom narodnom orkestru „Gajde“, ističe Dijana.


Utisci gostiju

„Želim u ime „Veterana Zlatibora“ da se i ovim putem zahvalim na sjajnoj organizaciji, najsrdačnijem dočeku, odličnom koncertu i nezaboravnom druženju. Naši domaćini su bili sjajni, iako im je to bilo prvi put da organizuju susrete veterana folklora. Oni su u tom poslu podigli i postavili kriterijum i svi se moramo truditi da ispod ovoga ne idemo. Još jednom hvala Diki, Sandri, Jeleni, Draganu, Djoki, Zlaji, Dragani i ostalim „rođacima“ što su svojim zalaganjem učinili sve da nam ovaj prvi april ostane zauvek u sećanju i da se i sledeće godine sastajemo istim povodom. Hvala Vam“, kaže Luka Vesović, gost i član KUD-a „Veterani Zlatibora“.

Pogledajte galeriju slika sa koncerta:

 

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here