Sjajne pionirke Panonije vicešampioni Srbije

3956

OK Panonija je vicešampion Srbije za 2016/17

Valjevo: OK „Crvena Zvezda“ (Beograd) i OK „Panonija“ (Bačka Palanka) su bili finalisti pionirkog prvenstva Srbije za sezonu 2016/17. Finalni meč dobila je ekipa OK „Crvena zvezda“ rezultatom 3:1.

Finale se održalo u prepunoj dvorani Sportskog centra „Student“ u Valjevu. Turnir je i okupio 12 najboljih ekipa Srbije, a bio je u Organizaciji Odbojkaškog Saveza Srbije i domaćina Valjeva.

Odbojkašice Crvene Zvezde su počele meč samouvereno i potpuno u prvom setu nadigrale ekipu iz Bačke Palanke. Odlična igra Beograđanki, veliki pritisak sa tribina i neiskustvo u završnici ovakvog velikog takmičenja paralisalo je ekipu Panonije i u drugom setu, iako su Palančanke u jednom momentu vodile. Rezultat posle drugog seta bio je 2:0 za Zvezdu. Nakon drugog seta, kao da je u ekipi Panonije zaigralo novih 6 igračica, koji su svojim snažnim smečevima, servisima i borbenosću, što je i bila njihova prepoznatljiva igra tokom cele sezone, zbunili odbojkašice Crvene Zvezde i taj set rešile u svoju korist – 2:1. Odbojkašice Panonije, nastavljaju svoju prepoznatljivu igru i do pred kraj 4. seta dominiraju terenom. Povreda skočnog zgloba prvog tehničara Panonije Jelisavete Vojinović, unela je nesigurnost u redovima Panonije, što Zvezda vešto koristi. Jelisaveta se hrabro vraća u igru, na žalost iskusna Crvena Zvezda ovaj put ne popušta i pobeđuje rezultatom 3:1.
Povodom ovog finala i vicešampionske titule u pionirskom prvenstvu Srbije za BP Dešavanja je izjavu dao trener Stevan Nikolajević.
„Čestitam odbojkašicama Crvene Zvezde na šampionskoj tituli koju su osvojile zasluženo. Takođe čestitam mojim odbojkašicama na vicešampionskoj tituli, velikoj borbi i požrtvovanošću tokom celog turnira. Protiv Zvezde uvek je teško igrati. To su maksimalno fizički pripremljene devojke, visoke i tehnički selektirane igračice. Zato smo svaki poen osvojili teškom mukom, a u pojedinim momentima naivno gubili poene što je praktično bilo nemoguće nadohnaditi. U prva 2 seta velika želja pojedinih i velika trema kod drugog dela igračica poljuljalo je našu harmoniju. No, od treceg seta počinjemo našu igru, ali pokazalo se kasno.
Ovo je veliki uspeh OK Panonije, naših odbojkašica, a mislim da će puno značiti za Bačku Palanku. Naš grad postaje prepoznatljiv na odbojkaškoj mapi Srbije. U klubu imamo još talentovanih mladih odbojkašica (poput Milanović, Đurković, Zelenović, Majkić, Knežević …), koje će, ako bude razumevanja za odbojku nastaviti putem najboljih.
Iskoristio bih prliku da se zahvalim svima bez kojih ne bi mogli da otputujemo na ovo takmičenje. To su: Opština Bačka Palanka, Lider transport, Blic elektro, Tehno-una gradnja Čelarevo. Takođe se zahvaljujem svima koji su verovali i bili iz nas sve ovo vreme. Za uspeh iz stručnog ugla zaslužna je i Nataša Borki, koja nam je puno pomogla i od koje deca puno mogu da nauče“ , izjavio je trener Stevan Nikolajević.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here