STK „Bačka Palanka“ u finalu prvenstva Srbije u stonom tenisu

3876
STK Bačka Palanka

Bačka Palanka: Predivno sportsko veče u Sportskoj hali „Tikvara“ je donelo Bačkoj Palanci finalistu državnog prvenstva Srbije u stonom tenisu. Ekipa STK „Bačka Palanka“ je u veoma neizvesnom meču protiv favorizovane ekipe Banata, drugi put zaredom u tri dana, uspela da slavi rezultatom 4:3.

Ovaj sjajan rezultat za STK „Bačka Palanka“ doneli su: Borčić, Savić, Jovičić i Novaković.

Stonoteniseri Bačke Palanke priredili su najveće iznenađenje ove sezone, savladavši Banat iz Zrenjanina u polufinalu plej-ofa Super lige za muškarce. 

Bačkopalančani su uspeli da sa 2:0 u polufinalnoj seriji slave nad zrenjaninskim Banatom, prvim favoritom za osvajanje titule. Prvo su kao gosti slavili sa 4:3, da bi istim rezultatom na svom terenu overili finale.

Dobro je krenulo po Zrenjanince u Bačkoj Palanci, jer je prva partija otišla u njihovu korist. Ilija Majstorović je nakon zaostatka od 0:2 u setovima uspeo da preokrene protiv Vlade Borčića i dovede svoj tim u vodstvo (11:7, 11:5, 5:11, 6:11, 3:11). Luka Jovičić u narednom duelu nije uspeo da izjednači, jer je Lorencio Lupulesku iz Banata prikazao suviše dobru igru, za pobedu od 0:3 (7:11, 8:11, 5:11).

Na red je došao i treći susret dana, u kome je na strani domaćina nastupao Zoran Savić, a za goste Muhamed Abas. Bez većih problema Savić je izašao na kraj sa svojim rivalom, koga je za smanjenje ukupnog rezultata u meču savladao bez izgubljenog seta, 13:11, 11:8, 11:8.

Usledila je još jedna ubedljiva pobeda domaćih, u kojoj je Vlada Borčić ubedljivo savladao Lupuleskua (11:8, 12:10, 11:4). Nedugo zatim, za vodstvo domaćih od 3:2 Savić uspeva da nadigra mladog Majstorovića i tako svoj tim dovede na prag finala. Rezultat po setovima: 14:12, 11:8, 11:9.

Ipak, gosti se nisu dali, što pokazuje duel Jovičića i Abasa, u kome je bahreinski internacionalac savladao domaćeg predstavnika uz jedan prepušten set (6:11, 10:12, 11:8, 4:11).

Dubl za infarkt

Meč dublova u kome su za Bačku Palanku nastupali Savić i Borčić, a na strani gostiju Lupulesku i Majstorović, ujedno je bio i najuzbudljiviji okršaj dana. Dobar start imali su domaći koji su osvojili prvi set, da bi gosti uspeli da se koncentrišu i osvoje naredna dva za vodstvo od 2:1.

U nastavku bolja igra Bačkopalančana i osvajanje četvrtog, a zatim i petog, odlučujućeg seta, čime su stavili tačku na maratonsko polufinale i zakazali duel sa braniocem titule u finalu. (11:8, 6:11, 9:11, 11:8, 11:9)

Pogledajte poslednji poen u meču i radost Bačkopalančana.

Pogledajte i kako je bilo u prvom polufinalnom meču u Zrenjaninu koji su Bačkopalančani dobili identičnim rezultatom 4:3 OVDE

INTERVJU – Vlada Borčić: Za ove trenutke se živi i trenira!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here