Policija ćuti na pretnje suspendovanom policajcu iz Bačke Palanke

10619

Policijski sindikat Srbije zatražio je pomoć i zaštitu za policajca Dalibora Karanovića iz Policijske stanice Bačka Palanka, koji je suspendovan nakon pritužbe da je neprimereno postupao prema sinu Zvezdana Jovanovića, ubice premijera Zorana Đinđića.

„Nakon suspenzije kolega Karanović počeo je da prima pretnje preko društvenih mreža i sa nepoznatih brojeva telefona, a, iako je pretnje prijavio policiji i tužilaštvu pre tri nedelje, apsolutno ništa nije učinjeno da se slučaj istraži ili pruži garancija bezbednosti Karanoviću, inače policajcu koji je odgovoran za 60 procenata zaplena narkotika na teritoriji Bačke Palanke“, stoji u saopštenju Policijskog sindikata Srbije.

Navodi se takođe da je Karanoviću posle suspenzije putem društvenih mreža pretnje uputio i sam Nemanja Jovanović, sin Zvezdana Jovanovića, koji je osuđen na 40 godina zatvora.

„Ni Nemanja Jovanović nije pozvan da da izjavu, niti njegovi prijatelji koji su podržavali pretnje preko društvenih mreža. Slučaj za Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i tužilaštvo kao da ne postoji“, stoji u sindikalnom saopštenju i postavlja pitanje „kakva se poruka šalje srpskim policajcima“.

Podsetimo, Karanović se našao u središtu skandala koji potresa srpsku policiju, a nakon što se pojavila informacija da je Zvezdan Jovnović iz zatvora poslao pismo ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću sa zahtevom da mu zaštiti porodicu od policijskog maltretiranja.

Karanović je rekao da je Nemanja Jovanović odbio zahtev policije da se legitimiše, zbog čega je priveden u Bačkoj Palanci. Sa druge strane, državna sekretarka u MUP-u Biljana Popović Ivković iznela je tvrdnju da je policajac Karanović prilikom privođenja repetirao pištolj na Jovanovića.

S druge strane, Policijski sindikat Srbije navodi da u prvoj izjavi tužilaštvu Nemanja Jovanović nigde nije naveo da mu je Karanović pretio pištoljem.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here