Čelarevo: Izložba preduzetničkih veština žena na selu

1054

U subotu 20. maja 2017. u Čelarevu na platou osnovne škole „Zdravko Čelar“, Zavod za ravnopravnost polova održaće „Izložbu preduzetničkih veština žena sa sela“.


Izložba će obuhvatiti ručne radove, dekupaž, slike, vez, magnete, tkane i prehrambene proizvode udruženja žena iz opština Bačke Palanke, Bačkog Petrovca, Bača i Beočina, a cilj je skrenuti pažnju javnosti na manje sredine i turističke potencijale koje mogu imati proizvodi i rukotvorine seoskih žena.

Proizvodnja rukotvorina, kao drugi izvor prihoda za poljoprivredna gazdinstva nakon primarne poljoprivrede, jeste perspektivna grana koja uz minimalna ulaganja može da obezbedi samozaposlenje i izvor prihoda za preko hiljadu žena iz svih krajeva Vojvodine i doprinese promeni imidža i zemlje i regiona.Резултат слика за dekupaz i ručni radovi

Zavod za ravnopravnost polova, kao pokrajinski mehanizam za ostvarivanje rodne ravnopravnosti u Vojvodini, već dugi niz godina, uz podršku Pokrajinske vlade, svojim programima podstiče rad i vidljivost žena sa sela, vodeći se činjenicom da doprinos žena seoskom turizmu može biti veoma dragocen u smislu očuvanja kulture nekog mesta, ali i poboljšanja opšte socioekonomske slike određenog ruralnog prostora.

Izložbu će biti otvorena u 9 časova i trajaće do 12 časova.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here