Praznik odbojke u centru Bačke Palanke

2454

U subotu 03.06.2017. u centru Bačke Palanke održan je 6. po redu turnir u uličnoj odbojci. Kao i prethodnih godina turnir je organizovao OK „Panonija“. Zahvaljujući izvanrednim organizacijama turnira u prethodnim godinama, ove godine je turnir uvršten u niz od 7 zvaničnih turnira pod pokroviteljstvom Odbojkaškog saveza Vojvodine, pod nazivom “STREETVOLLEYBALL TURNIRI KROZ VOJVODINU”.

Na turniru je učestvovalo 67 ekipa iz Novog Sada, Temerina, Srbobrana, Šida, Bača, Gajdobre i Bačke Palanke. Turnir je odigran u 6 uzrasnih kategorija za devojčice godišta 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 kao i za 2007. i mladje i u dve uzrasne kategorije dečaka 2002/03 i 2006. i mladji. Na 9 mini-terena, po lepom vremenu i u pravoj sportskoj atmosferi, uživalo je preko 350 devojčica i dečaka. Ovo sportsko druženje je počelo u 9h, a završilo se sa prvim kapima kiše nakon punih 8 sati igre.

Posetioci su imali priliku da uživaju u umeću mališana koji su pokazali zašto odbojka ima zagarantovanu budućnost u našim krajevima. Prisustvovali smo mnogim neizvesnim mečevima koji su ispraćeni aplauzima i podrškom gledalaca. Po završetku takmičenja po terenima, po tri najbolje ekipe su nagrađene medaljama, dok su prvoplasirane ekipe nagrađene i peharima. Takođe su proglašeni i nagrađeni diplomama, najbolji pojedinci: smečeri, tehničari, blokeri, serveri, primači i treneri u svakoj od kategorija.

O turniru i uspešnoj sezoni OK „Panonija“, razgovarali smo sa Vladimirom Majkićem – predsednikom kluba i članom organizacionog odbora turnira.

“Ova takmičarska sezona u kojoj je OK Panonija postigla izuzetne rezultate može se smatrati najuspešnijom do sada. U pionirskoj konkurenciji smo vicešampioni države, a u seniorskoj konkurenciji smo po prvi put igrali drugu ligu Srbije i plasirali se u gornji deo tabele. Ovaj turnir koji smo organizovali šestu godinu za redom je kruna sezone. Zahvaljujući ovakvim rezultatima i izuzetnoj organizaciji postali smo prepoznatljivi na odbojkaškoj mapi Srbije. Drugi klubovi su prepoznali u nama jednog od lidera i zahvaljujući tome broj ekipa na ovom turniru je najveći do sada. Znali smo da će tako biti, pa smo sa organizacijom turnira krenuli pre mesec dana. Preduzeli smo sve da ovaj turnir bude ocenjen od strane gostujućih ekipa kao jedan od najboljih u Srbiji. Komentari naših gostiju su prava nagrada za uloženi trud. Sve je funkcionisalo u najboljem mogućem redu, tereni su iscrtani i postavljeni na vreme, bilteni i žreb objavljenii dan pre početka, obezbeđene najbolje nagrade do sada, ozvučenje, spiker, kao i sve ostalo ovaj turnir stavljaju u kategoriju najboljih. Recept za ovakvu organizaciju je jednostavan, dobar timski duh, entuzijazam i motiv da se za naš grad i našu decu napravi ono najbolje. Na kraju, kada smo videli toliki broj dece koja su uživala u svakom trenutku, znali smo da smo postigli cilj kojem smo težili. Zahvalio bih se svima koji su podržali ovaj turnir: Opštinkoj upravi, Sup-u, Standardu, Farbari Valjak, Kafe baru Tema, N&K Frizer shop svim gostujućim ekipama kao i mojim kolegama iz organizacionog odbora što su omogućili da još jednom napravimo promociju sporta u Bačkoj Palanci. Vidimo se naredne godine na 7. po redu turniru”, rekao je Majkić Vladimir ispred organizacionog odbora turnira.

Medalje su osvojili:

Kategorija Devojčice 2007. i mladje : 1. Elan Volley; 2. Grbić 2; 3. MAX 2

Kategorija Devojčice 2006: 1. SOKO; 2. NS TIM 1; 3 Grbić

Kategorija Devojčice 2005: 1. Elan Volley; 2. Panonija; 3. NS TIM1

Kategorija Devojčice 2004: 1. Panonija 1; 2. Panonija 2; 3. Grbić

Kategorija Devojčice 2003: 1. Soko 2; 2. STAR; 3. SOKO 1

Kategorija Devojčice 2002: 1. STAR; 2. SOKO; 3. Panonija

Kategorija Dečaci 2002/03: 1. Variors; 2. Partizan BAČ 1; 3. Partizan BAČ 2

Kategorija Devojčice 2006. i mladji: 1. Partizan BAČ; 2. Variorsi ; 3. Variorsi 2

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here