Brazilci i Hercegovci u Gajdobri među obručima

3490

Međunarodna prijateljska košarkaška utakmica između veterana “Hercegovca” iz Gajdobre i reprezentacije ”Brazila”. Emotivno i na terenu i u publici.


Prošle srede se ponovo igrala košarka u Gajdobri posle 15, pa i više godina. Naime, u prijateljskom odmeravanju snaga susreli su se veterani KK “Hercegovac” i reprezentacije Brazila. Bio je to trenutak kada su se okupili igrači iz nekoliko generacija gajdobranskog kluba na košarkaškom igralištu stadiona malih sportova u Gajdobri su se našli Radenko Pojužina, braća Mladen i Radoslav Stojanović, Zoran Zubac, legendarni Mirko Milićević, zatim igrači koji su nosili dres “Hercegovca” u Prvoj B ligi u drugoj polovini devedesetih godina prošlog veka poput Save Rajkovića, Aleksandra Švelja, Slobodana Pavićevića, Stojana Dangubića, Zorana i Jovana Sirovine i još puno igrača.

Emotivno i na terenu i u publici

Nisu baš svi mogli da se odazovu na ovoj utakmici iz opravdanih razloga, ali to nije umanjilo ovu, nećemo preterati ako kažemo, legendarnu košarkašku utakmicu. Najveći “krivac” za ovaj prijateljski meč je svakako legenda gajdobranske košarke i nekadašnji košarkaš “Crvene zvezde”, “Cibone” i mnogo inostranih klubova.

„Imam puno prijatelja u Brazilu, jer sam nedavno vodio Košarkašku akademiju u ovoj južnoameričkoj zemlji. Nadam se da je ovo samo početak i da će sledeće godine da se odigra jedna ovakva utakmica, ali u Sportskoj hali u Gajdobri. Nadamo se da će do tada biti završena na radost svih ljubitelja sporta i uopšte svih Gajdobrana“, kratko je izjavio za naš list “zver sa loptom”, kako je nekada bio nadimak Mirka Milićevića.

Pogledaj: Ko je zver iz Gajdobre?

Jedan od kapitena ekipe “Hercegovca”, iz vremena dok su se takmičili u Prvoj srpskoj ligi, Stojan Dangubić naveo je da je ova utakmica organizovana naprečac, ali uspešno.

-Ovo je legendarna utakmica, jer je Brazil prvi put sada gostovao u Gajdobri, a možda i na srpskim terenima. Veterani Brazila su pre desetak dana odigrali meč sa veteranima naše zemlje, a ovde ih je doveo naš Mirko Milićević. Ovo je bila vrlo emotivna utakmica jer se na jednom mestu okupilo dosta bivših igrača “Hercegovca”. Pre dve godine smo napravili okupljanje preko 40 nekadašnjih igrača našeg kluba, a ako Bog da ovo će prerasti u tradiciju, istakao je Dangubić. Ovaj veliki sportski događaj je malo pokvarila kiša, ali stekao se utisak da bi se ova utakmica i u slučaju velikog pljuska odigrala. Iako je rezultat ovde bio od najmanjeg značaja, recimo ipak da su Gajdobrani pobedili Brazilce sa 55:31. Nažalost, zbog bolesti nije mogao da gostuje u našoj zemlji legendarni brazilski košarkaš Oskar Šmit – istakao je Stojan Dangubić.

Oživljavanje rada KK “Hercegovac” – Ono što je najvažnije, u julu ćemo ponovo registrovati KK “Hercegovac”, tačnije samo ćemo oživiti njegov rad posle pauze od deceniju i po. Radomir Kisić poslednjih par godina radi sa pionirima, a želja svih nas je da, kada se steknu uslovi i završi Sportska hala u Gajdobri, zaigramo u Drugoj srpskoj ligi – Sever. Nadamo se podršci bivših naših košarkaša, a mi ćemo se potruditi da taj projekat zaživi, naglasio je Stojan Dangubić, jedan od bivših košarkaša “Hercegovca”.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here