Na manifestaciji „Bečej noću“ Van Gogh, Plavi orkestar i Državni posao

1033

Van Gogh, Plavi orkestar, Anna & the Barbies, te Maljčiki (tribute to Vlada Divljan) učesnici su festivala „Bečej noću“ koji se održava u subotu, 17. juna na Trgu oslobođenja u Bečeju.


Osim toga, nastupiće i muzičari iz Bečeja, Tanja Banjanin, Vladimir Gurjanov (Fingerban), Goran Vasović (Eva Braun) i Milan Glavaški (Popcycle).

Koncert počinje od 19.30h, a ulaz je slobodan. Program će voditi popularni trojac čuvenog televizijskog serijala „Državni posao“ – Dimitrije Banjac, Dejan Ćirjaković i Nikola Škorić.

Uoči koncerata, u 17.30h u Gradskom pozorištu biće održana tribina posvećena Vladi Divljanu kada će biti otkrivena i spomen-ploča uticajnom pop muzičaru i kreativnom vođi kultnih Idola.

Festival organizuje Opština Bečej povodom otvaranja renoviranog centralnog gradskog trga. Prvi čovek bečejske Opštine, Dragan Tošić, kaže da program Opštinu neće ništa koštati.

Troškove će snositi bečejska privreda. Program, odnosno koncerti će koštati nekih pedesetak hiljada evra. Tačan iznos ćemo videti kada potpišemo sve ugovore. Bitno je, još jednom reći, da će tih pedeset hiljada evra platiti najveći bečejski privrednici kao što su PIK, Sojaprotein, Knott, KWS – kazao je Tošić. On dodaje da će uloga Opštine biti prevashodno organizatorska, a da će sponzori neke stvari čak i direktno plaćati.

Inače, građevinski radovi na rekonstrukciji čuvenog bečejskog trga „Pogača“ ulaze u svoju završnicu. Trenutno se završava popločavanje, a spomenik je premešten na kej pored Tise. Tokom leta završiće se fontana, a tokom jeseni kompletiraće se zelene površine.

Kao posebno bitno, Tošić ističe da su u pitanju presadi već formiranog drveća, na koje će se od izvođača radova dobiti garancija na dvadeset godina, te se neće morati čekati da drveće stasa da bi Bečej ozeleneo. On je naveo i da će uskoro početi uređenje tiske plaže, tačnije čim budu odobreni projekti sa kojima se konkurisalo kod ministarstva privrede i ministarstva trgovine i telekomunikacija.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here