Konkurs „Gradovi u fokusu“: Najbolje prošla Bačka Palanka

2013

Od 58 opština i gradova koji su konkurisali, komisija je izdvojila ukupno njih deset koji će biti pomognuti sa 140 miliona i 200.000 dinara.


Projekat „Da kucnem u drvo“ Bačke Palanke, u okviru koga će biti rekonstruisan Kulturni centar u ovom gradu sa dodeljenih 32 miliona i 600.000 dinara, najbolje je plasiran na ovogodišnjem konkursu „Gradovi u fokusu“ Ministarstva kulture i informisanja.

Od 58 opština i gradova koji su konkurisali, komisija je izdvojila ukupno njih deset koji će biti pomognuti sa 140 miliona i 200.000 dinara.

Među odabranima su Vlasotince (26 miliona), Sremska Mitrovica (24), Šid (19), Vranje (9,9), Kraljevo (7,6), Bela Palanka (6,7), Mionica (6,7), Trstenik (4,2) i Kučevo (3,5).

– Kultura mora da dođe do svakog naseljenog mesta, da dobaci do svakog kraja naše zemlje – rekao je, proglašavajući rezultate konkursa, ministar Vladan Vukosavljević, naglasivši da je u Nacrtu strategije kulturnog razvoja (koji će, kako je kazao, ući u javnu raspravu neposredno posle formiranja nove vlade), važan deo posvećen decentralizaciji kulture.

Veliki broj projekata odnosi se na obnovu infrastrukture, primetila je Aleksandra Fulgosi, pomoćnik ministra za baštinu, dok je Ivana Dedić, pomoćnik minstra, istakla da ove godine lokalne samouprave jasnije prepoznaju značaj i mogućnosti kulture.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here