Protiv vračare iz Bačke Palanke podignuta krivična prijava

932

Vračara iz Bačke Palanke prevarila ženu za 600.000 dinara!

Srpkinja S. J. (67), koja privremeno živi u Francuskoj, naivno je nasela na oglas u novinama da izvesna vidovita Zahida iz Bačke Palanke rešava probleme na daljinu i vraća izgubljene ljubavi.
Oštećena  S. J. (67) je zajedno sa svojom ćerkom S. N. (43) protiv Zahide podnela krivičnu prijavu policiji u Bačkoj Palanci, tvrdeći da joj je na prevaru uzela oko 600.000 dinara!

– U novinama je pročitala oglas da ova proročica „čita sudbinu”, naravno, uz novčanu nadoknadu. U oglasu je pisalo „da vidi i uspešno rešava probleme na daljinu i vraća izgubljene ljubavi”. Kada se S. J. javila na taj oglas, ona je za nekoliko telefonskih razgovora uspela da joj uzme više od pola miliona dinara. Istraga je u toku, a policija sumnja da ima još osoba koje je prevarila na isti način – navodi izvor blizak istrazi.

Srpkinja na privremenom radu u Francuskoj rekla je u policiji da se javila na oglas iz „specijalizovanih časopisa”, kojih ima širom Srbije.

– Žena je bila u vezi za malo starijim muškarcem. Bilo joj je veoma važno da ga zadrži i poslušala je prijateljicu da pozove gataru koja „ordinira” u Bačkoj Palanci. Brzo je nasela na njene prevare da će joj pomoći da zadrži partnera i lažnoj vidovnjakinji nemilice je uplaćivala novac. Kada je potrošila svoju ušteđevinu, zatražila je pomoć od ćerke, koja joj je nesebično dala novac, u nadi da tako će tako usrećiti svoju majku. Međutim kada ju je partner iznenada napustio, shvatila je da je „skidanje čini preko telefona” bilo prevara – navodi izvor blizak istrazi.


Krivično delo

Proricanje sudbine može da se sankcioniše kao prekršaj remećenja javnog reda i mira ili krivično delo prevare. Ko se bavi vračanjem, proricanjem sudbine, tumačenjem snova ili sličnim obmanjivanjem na način koji uznemirava građane ili narušava javni red i mir može da bude kažnjen novčanom kaznom od 10.000 do 50.000 dinara ili radom u javnom interesu od 40 do 120 sati. U ozbiljnijim slučajevima, kada ima više žrtava i kada je u pitanju veći iznos, predviđena je kazna zatvora od pet do osam godina.


Policija će pokušati identifikovati osumnjičenu i pozvati je na informativni razgovor radi provere navoda krivične prijave.

– Sumnja se da je vračara iz Bačke Palanke prevarila veliki broj ljudi iz svih krajeva Srbije. Svoje „klijente” je nalazila isključivo reklamiranjem u specijalizovanim časopisima. Neverovatno je da je razgovore sa njima obavljala isključivo preko telefona i da je za „proricanje sudbine” ili „skidanje čini” unapred tražila uplatu na račun! – objašnjava izvor blizak istrazi.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here