S peticijom za Beograd, jer se plašimo zaraze, zmija i krpelja

4298

MLADENOVO: Posle samo pola godine od kako je opštinsko Javno komunalno preduzeće „Komunalprojekt“ preuzelo komunalne poslove u Mladenovu, meštani ovog mesta su najavili da uskoro organizuju peticiju, sa namerom da svoj problem predstave direktno u Beogradu.

Kako navode udruženi meštani Mladenova, nezadovoljstvo pružanjem komunalnih usluga od strane JKP „Komunalprojekt“ je višestruko:

Kanalizacija u mestu je neispravna i u pojedinim delovima mesta plavi dvorišta. Stvorilo se malo jezero otpadnih voda.

 

Po ovom pitanju smo razgovarali sa Nemanjom Hergotićem koji je još početkom marta ove godine zajedno sa grupom meštana ukazivao na ovaj problem.

– Javili smo se ponovo medijima da skrenemo pažnju na ovu katastrofu. Početkom ove godine smo već ukazivali na ovaj ekološki problem. Reportažu je snimila RTV i direktor Komunalprojekta, Aleksandar Bogunović, u svojoj izjavi je obećao da će ovo javno preduzeće, kao nadležna institucija, rešiti ovu situaciju nekarakterističnu za 21. vek. Međutim tada su samo ispumpali otpadnu vodu i nakon dve nedelje ona se vratila. Sve je opet bilo po starom. Sa dolaskom ovih tropskih vrelina, smrad je postao nesnošljiv. Ne može se disati. To „jezero“ obraslo je sada travom i postalo leglo insekata i bakterija, a samo na 20-ak metara od njega je dečije igrališe. Plašimo da će doći do neke masovne zaraze ili epidemije. Crpnu stanicu nisu popravili, čak ni ne kose prilaz njoj. Bar se to radilo ranije. A najveća ironija je što mi plaćamo naknadu za otpadne vode Komunalprojektu, a one nam se izlivaju ispred naših kuća – ističe Nemanja.

Video-prilog RTV-a u kome Mladenovljani ukazuju na problem izlivanja kanalizacije i reakcija nadležnih

Trava na javnim površinama se ne održava, ne održavaju se ni živice ni drveća 

 – Centar Mladenova je totalno zapušten. To je civilizacijska sramota za 21. vek. Sve je obraslo travom. Kosi se jednom u dva meseca. Stazama se skoro ne može prolaziti. Oko škole je kao u džungli. Dečija igrališta su postala legla krpelja. Česti su ujedi krpelja. Viđali su čak i zmije. Park oko spomenika kojim smo se ponosili je postao ruglo Mladenova. Živica u centru nije podšišana od kako je Komunalprojekt preuzeo upravljanje komunalnim delatnostima. Drveće nije podkresano, tako da se pojedinim stazama ne može ni prolaziti. Centar podseća na neobrađenu njivu zaraslu korovom – navodi Nemanja komentarušući fotografije koje je poslao.

Smeće na javnim mestima u centru se ne odnosi na vreme

– Ništa bolje nije ni po pitanju odnošenja smeća iz korpi po centru. Smeće se samo nagomilava – s ogorčenjem iznosi Nemanja i konstatuje da stariji Mladenovljani kažu da ne pamte ovakvu situciju.

Vidi: Meštani Čelareva žale se na rad opštinskih komunalaca

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here