ČSK Pivara s punom klubskom kasom u novu sezonu

1959

Pripreme ČSK-a počinju 9. jula

Koliko je jesenas išlo lako i dobro za čelarevske fudbalere, proleće je utoliko bilo teže i slabije. Ipak, opstanak u Prvoj ligi Srbije je obezbeđen i sada su misli okrenuta ka novoj prvenstvenoj sezoni.

U Čelarevu je sve spremno da se počne s pripremama, a što se tiče igračkog kadra tiče, nema nekih velikih oscilacija, iako je prelazni rok počeo.

U pogledu finansijske situacije, ona će najverovatnije biti daleko bolja nego od početka ove godine do danas. Kompanija ‘’Karlsberg Srbija’’ će po svemu sudeći i dalje ostati glavni sponzor, a takvu ulogu ima od dolaska u Čelarevo, evo, već skoro punih 15 godina. Ovog proleća bilo je prekida na relaciji Kompanija – ČSK Pivara, ali i s ostalim sportskim klubovima, pa KUD-om, omladinom, Mesnom zajednicom… Održani su sastanci s lolkalnom samoupravom i obećanja su da će finansiranje biti redovnije.

„I ne samo to, obavili smo razgovore i tražili nove sponzore kod većih privatnih firmi, biznismena i fudbalskih menadžera. Svi su voljni da se uključe u rad i, ako sve to urodi plodom kako su i obećali, za narednu takmičarsku godinu neće biti problema“, rekao je spoprtski direktor ČSK Pivare Mića Ilić.

Srđan Plavšić, transferom iz Crvene zvezde u Češku, napuniće klupsku kasu ČSK-a.

„Srđan Plavšić, dete ČSK Pivare, s nepunih 18 godina postao je član superligaša Spartaka. Potom je prešao u redove Crvene zvezde, a ovih dana otišao je u Spartu iz Praga. Po svemu sudeći, ovaj transfer je u završnoj fazi, što znači da bi Srđan Plavšić, po ugovoru sa Spartakom, dobro popunio i kasu ČSK Pivare“.

Igrači iz Čelareva na meti su brojnih menadžera?

„Već godinama naš klub je dobar izvor kvalitetnih igrača, od kojih mnogi danas igraju u superligaškim i prvoligaškim klubovima, a ima ih i van granica Srbije. Pre godinu dana otišla je jedna kompletna postava igrača, a minule zime još jedan tim, koji je jesenas bio treći u Prvoj ligi. I danas su naši mnogi igrači na meti superligaških i prvoligaških igrača“.

Trojica prvotimaca prešli su u redove prvoligaša TSC-a iz Bačke Topole.

„Aleksandar Davidov, Nebojša Mezei i Srđan Bečelić pristupili su novom prvoligašu iz Bačke Topole. Za Ronalda Tendaia, Stefana Zogovića i Georgija Ilića, zainteresovan je superligaš Radnik iz Surdulice, za golmana Damjana Kneževića prvoligaš Bugarske, iz Plovdiva… Međutim Ilić i Zogović su već potpisali da u Čelarevu ostaju i ove jeseni“.

Pripreme za novu sezonu počeće 9. jula. Trener Trivo Ilić sa svojim saradnicima napravio je detaljan plan i program rada za narednu takmičarsku godinu. Uglavnom će se raditi u Čelarevu gde postoje odlični uslovi, tu je i “veštak” u Bačkoj Palanci, ne nedostaju ni sale i teretane, a planira se i desetak dana priprema izvan Čelareva.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here