Uvode se elektronski dnevnici: Roditelji će imati uvid u ocene

2137
medicinska skola- e-dnevnik-

Od 1. septembra uvode se elektronski dnevnici u koje će roditelji imati uvid.

Uvođenje dugo najavljivanog elektronskog dnevnika u osnovne i srednje škole u Srbiji, planirano je za 1. septembar ove godine, kažu iz Ministarstva prosvete.


Projekat će se primenjivati u pilot školama, a njegova puna primena podrazumeva potpunu zamenu štampanog papirnog dnevnika elektronskim.

Ovo implicira da će profesori na časovima sve podatke unositi u e-dnevnik, tj. neće biti duplog unosa, najpre u papirni, a onda u e-dnevnik. Roditelji će moći prostim ukucavanjem šifre u sistem, da provere ocene svog deteta.

 

Резултат слика за e dnevnik za učenike
Ovako će izgledati dnevnik

„Ovo je i najveća prednost e-dnevnika Ministarstva prosvete u odnosu na slična rešenja na tržištu. Svi ostale varijante podrazumevaju dupli unos podataka, u papirni i e-dnevnik. Ovo nije popularno kod nastavnika i dovodi do grešaka pri unosu podataka“, kažu iz ovog resornog ministartsva.

Midorag Sokić iz Foruma beogradskih gimnazija navodi da je e-dnevnik trebalo da bude uveden mnogo ranije:

„E-dnevnik postoji svuda u svetu, danas deca i roditelji svakodnevno koriste računare, a to da nastavnici pružaju otpor tom projektu uopšte nije istina. Mi želimo i svakako ćemo se vrlo brzo navići na taj sistem. Danas svaka profesija podrazumeva korišćenje računara, što ne bismo i mi to prihvatili“, navodi Sokić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here