Šah-turnir „Dunavski bal 2017“ – 59 igrača, pobednik Roganović Miloš

1249

BAČKA PALANKA: U subotu 08.07.2017 u sportskoj hali na Dunavu u okviru turističke manifestacije „Dunavski bal 2017“ odigran je šahovski turnir po ubrzanom tempu igre.

Odziv je bio odličan, učestvovalo je 59 igrača. Na zadovoljstvo organizatora i ljubitelja šaha na turniru su igrala i dva velemajstora, Bačkopalančanin Pap Miša i Roganović Miloš iz Vrbasa. Turnir je okupio i 6 majstora fide, 21 majstorskog kandidata i 30 igrača različitih kategorija.
Igralo se 9 kola po švajcarskom sistemu parovanja.
Pobednik turnira je Roganović Miloš sa 8,5 poena, drugi je bio Petković Radosav sa 7, koliko su imali i trećeplasirani Pap Miša i četvrtoplasirani Jovanović Petar, peti je bio Roganović Nebojša sa 6,5 a šesti Mladenović Dušan sa 6 poena. To su ujedno i nagrađeni igrači.
Od sedmorice omladinaca koji su igrali na turniru najuspešniji su bili: Lalić Nikola sa 4 i Vlaškalić Sergej i Šarić Sergej sa po 3,5 poena.
Za uspešnu organizaciju turnira zaslužni su šah-klub „Bačka Palanka“ i Turistička organizacija opštine Bačka Palanka, koja je bila generalni sponzor turnira.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here