Aquaparkovi u Srbiji – ponuda i cene

2475

Onima koji ove godine nisu otišli na letovanje, a žele da se zabave i osveže, u Srbiji je na raspolaganju više od deset akvaparkova, koji mogu biti pravo rešenje za letnje osveženje.


Ima ih po celoj zemlji, od Apatina, preko Beograda, Aranđelovca, Jagodine do Sokobanje i Leskovca. Nije redak slučaj da građani Srbije putuju od grada do grada kako bi se osvežili, ali i obišli okolna mesta i znamenitosti i proveli lep i opuštajući vikend.

Osim zagarantove zabave, kupanja i sunčanja, u svim akvaparkovima je moguće i popiti i pojesti nešto, a neki od njih u ponudi, pored otvorenih bazena, imaju i velnes centre i druge mogućnosti za zabavu gostiju.

Foto: V.V. / Privatna arhiva

Cene ulaznica su zavise od lokacije i sadržaja, i kreću se od 150 pa do 1.000 i više dinara. Međutim, osim celodnevnog boravka, cene ulaznica su niže ako se kupuje poludnevna karta, ili nedeljna pa čak i mesečna. Većina akvaparkova upravo daje ovakve mogućnosti, a neki od njih imaju i popuste za studente i penzionere. Ovo je spisak akva parkova u Srbiji:

Banja Junaković, Apatin

Banja Junaković
Foto: Facebook Banja Junaković

Šta nudi: Gostima je na raspolaganju kompleks otvorenih bazena sa vodenim toboganom, skakaonicom i masažerima. Temperatura bazena ne spušta se ispod 22 stepena, dok je u nekima od njih, poput onih za decu i terapijskog, ona čak 32 stepena Celzijusa. Osim bazena, u sklopu kompleksa se nalazi i igrališe za decu, tobogani, klackalice, ljuljaške, teren za odbojku na pesku…

Cene: Ulaznica košta 200 (radni dan) i 300 (vikend) dinara, dok deca od 7 do 17 godina i penzioneri plaćaju od 150 do 200 dinara.

Radno vreme: 8-19 sati.

Akva park Doljevac, Leskovac

Akva park u Doljevcu
Foto: Facebook Akva park u Doljevcu

Šta nudi: Ovaj akva park počeo je sa radom pre godinu dana. U okviru kompleksa postoje polurekreativni, dečiji bazen i “prelivni”, koji je posebno interesantan najmlađima, jer ima loptu koja stvara veštačke talase. Vodeni tobogan se podrazumeva. Gosti u Doljevac dolaze sa raznih strana, a najviše iz Niša, Leskovca i Prokuplja, jer se akva-park nalazi uz autoput.

Cene: Deca do sedam godina besplatni, a ostali 350 dinara.

Radno vreme: 10-18 sati.

Petrolend, Bački Petrovac

Petrolend
Foto: Facebook Petrolend

Šta nudi: U okviru kompleksa koji je površine čak 20 hektara nalazi se nekoliko bazena: od onih sa talasima, preko bazena za relaksaciju, do divlje reke (spuštanje na čamcu) i dečijeg raja sa kulama i atrakcijama za najmlađe. S obzirom da ima čak osam tobogana, u njima mogu uživati i deca i odrasli. Takođe, na raspolaganju je i adrenalin park, sa 40 prepreka raspoređenih na tri nivoa. Tereni za odbojku, mali fudbal na pesku, veštačka trava za košarku i fudbal, teretana na otvorenom samo su neki od dodatnih sadržaja na raspolaganju, pored kafića, restorana i poslastičarnica.

Cene: Deca do 90 centimeta visine ne plaćaju ulaz. Deca do 18 godina, studenti do 26 godina, penzioneri, trudnice i osobe sa posebnim potrebama plaćaju 700 (radni dan) i 800 dinara (vikend), a odrasli 900 (radni dan) i 1.200 dinara (vikend).

Radno vreme: 10-19 sati (ponedeljak-petak), 10-20 sati (vikend).

Vidik, Lazarevac

Vidik
Foto: Facebook Vidik

Šta nudi: Akvapark se nalazi na nekoliko minuta od centra Lazarevca, na uzvišenju sa pogledom na grad. Parking, ležaljke, suncobrani, bazeni, tobogani i đakuzi kade su na raspolaganju svim gostima. Za najmlađe je napravljen i park za decu. U okviru kompleksa postoji i velnes centar sa masažama, saunom i hidromasažnom kadom. Ovo je mesto gde se povremeno organizuju i žurke i noćno kupanje.

Cene: Deca do pet godina ne plaćaju ulaz, deca od pet do 12 godina plaćaju 300, a odrasli 500 dinara.

Radno vreme: 8.30-19 sati.

Banja Ždrelo (Mlavske terme), Petrovac na Mlavi

Banja Ždrelo
Foto: Facebook Banja Ždrelo

Šta nudi: Ovaj akva park, koji se nalazi u podnožju Homolja, radi preko cele godine, a temperature vode u otvorenim i zatvorenim bazenima kreću se od 30 do 40 stepeni Celzijusa. Gostima su na raspolaganju ukupno šest bazena (dva zatvorena i četiri otvorena), i još jedan sa slanom vodom. Osim za zabavu, termalna voda kojom se pune bazeni koristi se i u lečenju kožnih i reumatskih oboljenja. Tri tobogana, „zebra“, „džungla“ i „kobra“ rade od 12 do 18 sati. U okviru parka nalazi se i objekat u kome je moguće odsesti, kao i restoran sa terasom.

Cene: Karta košta 400 (deca), odnosno 600 dinara (odrasli).

Radno vreme: od nedelje od petka 10-20 sati, petkom i subotom 10-21 sat.

Akva park, Jagodina

Akva park u Jagodini
Foto: Facebook Akva park u Jagodini

Šta nudi: Devet bazena, četiri tobogana i gusarski brod samo su neke od atrakcija u ovom akva parku. Čitav kompleks se prostite na pet hektara, u okviru koga se nalaze i kafići, restoran i bar, tereni za košarku, odbojku, mali fudbal, stoni tenis, ali i igralište za decu, samo su deo sadržaja. Postoji i mogućnost noćnog kupanja, a neretko se održavaju i bioskopske projekcije, igre na vodi, i druge vrste zabave. Gosti na raspolaganju imaju i parking.

Cene: Deca do 12 godina ulaz plaćaju 300, a odrasli 500 dinara.

Radno vreme: 10-18 sati.

Draguljica, Jošanička banja

 Draguljica
Foto: Facebook Draguljica

Šta nudi: Ovaj, ne tako veliki vodeni park, nalazi se pored reke Jošanice, u potpuno prirodnom ambijentu okružen zelenilom. Ono što je zanimljivo jeste da se bazen puni termalnom vodom od oko 40 stepeni, tako da ovde zasigurno nikome ne može da bude hladno. Pored bazena sa toboganom, postoji i veštačko jezero, kao i dva đakuzija. Osim toga, na ovom bazenu postoji i restoran i kafić sa baštom.

Cene: Karta za odrasle košta 150 dinara, dok je za decu do 7 godina ulaz besplatan.

Radno vreme: 9-18 sati.

Holivudlend, Ledine (Beograd)

Holivudlend
Foto: Facebook Holivudlend

Šta nudi: Ovo je prvi akva park u srpskoj prestonici, i radi tokom cele godine. U zatvorenom delu kompleksa nalaze se bazen za odrasle i decu, tobogani, đakuzi kada, relaks centar (sauna, slana soba, tursko kupatilo), fitnes centar, restoran, ali i deo namenjen za proslave rođendana. U otvorenom delu kompleksa nalazi se veliki centralni bazen u obliku slova H, tri tobogana, bazen za decu. Onima koji posećuju ovaj kompleks, na raspolaganju je i parking.

Cene: Karta da odrasle košta 800, a za decu do 12 godina 600 dinara. Iste cene važe i za noćno kupanje.

Radno vreme: Od 10 do 22 sata tokom cele nedelje, a za noćno kupanje od 21 do tri sata iza ponoći.

Silver Lejk, Srebrno jezero, Veliko Gradište

Silver lejk
Foto: Facebook Silver lejk

Šta nudi: Akva park se nalazi na obali Srebrnog jezera, nedaleko od ušća reke Pek u Dunav. Na kompleksu od oko 2,5 hektara nalazi se pet bazena različite dubine sa toboganima, restorani i šetalište.

Cene: Ulaznica je od 300 (deca do 12 godina) i 400 dinara (odrasli).

Radno vreme: 10 do 19 sati.

Izvor, Aranđelovac

Akva park u hotelu "Izvor"
Foto: Facebook Akva park u hotelu „Izvor“

Šta nudi: U okviru hotelskog kompleksa „Izvor“ nalaze se tri bazena koji se pune mineralnom vodim, i sedam tobogana koje mogu da koriste i najmađi, ali i odrasli posetioci. Osim zabave u vodi, u okviru kompleksa nalazi se i restoran, picerija, poslastičara, igralište za decu i sportski tereni za košarku, tenis i mali fudbal. Najviši tobogan je „bumerang“ od čak 22 metra.

Cene: Deca do tri godine ne plaćaju ulaz, deca od tro do 18 godina, studenti, osobe sa invaliditetom i posebnim potrebama 500 (radni dan) i 600 dinara (vikend), odrasli 800 (radni dan) i 1.00 dinara (vikend)

Radno vreme: 10-19 sati radni dan, 10-20 sati vikend.

Klub S (Jakovo), Beograd

Klub S
Foto: Facebook Klub S

Šta nudi: Vodena džungla za decu svih uzrasta, ukupno osam bazena i čak 12 tobogana na raspolaganju su onima koji odluče da dan provedu na ovom mestu. Najmlađi mogu da uživaju u bazenu sa raznim atrakcijama, na ostrvu sa palmom, a starijima je na raspolaganju tropski bazen sa barom u vodi. U jednom od bazena postoje i talasi, tako je ugođaj skoro kao na moru. Takođe, na raspolaganju su i kafe bar i restoran, kao i parking.

Cene: Deca do 90 centimetara visine ne plaćaju ulaz, za decu od 90 do 150 cm karta košra 200 (radni dan) i 300 dinara (vikend), dok deca iznad 150 cm i odrasli plaćaju 500 (radni dan) i 700 dinara (vikend).

Radno vreme: 10-19 sati tokom cele nedelje

Podina, Sokobanja

Akva park Podina
Foto: Facebook Akva park Podina

Nalazi se na oko 1,5 kilometar od centra Sokobanje, i smešten je na prostoru od oko 1,6 hektara. Poluolimpijski bazen, kupalište za decu i odrasle, i bazen sa tri tobogana deo su ponude ovog akva parka. Takođe, posetiocima su na raspolaganju suncobrani i ležaljke (100 dinara), bar, frižideri sa sladoledima… Tokom letnje sezone, ovo je mesto gde se neretko održavaju i sportske, kulturne i zabavne manifesatcije.

Cene: Odrasli 400 dinara (sa osiguranjem), deca do 12 godina 310 dinara (sa osiguranjem).

Radno vreme: 10-19 sati.

Sani hil, Vrnjačka banja

Sani hil
Foto: Facebook Sani hil

Šta nudi: Park se nalazi na oko 600 metara od centra Vrnjačke banje, pa je do njega moguće doći i laganom šetnjom. Gostima je na raspolaganju otvoreni bazen sa termalnom vodom i nekoliko tobogana, a u okviru kompleksa nalazi se i moderan SPA centar, sa sauna parkom, whirpool-om, masaža centrom i drugim savremenim spa sadržajima.

Cena: Deca do pet godina besplatno, deca od 5 do 12 godina 300 dinara, odrasli 600 dinara.

Radno vreme: Svakog dana od 10-18 sati.

Ukoliko se odlučite za neki od akvaparkova u Srbiji, vodite računa da su prognozirane tempereture ovog vikenda do čak 42 stepena, i da je potrebno da se dobro zaštitite, naročito decu. Ono što obavezno treba da ponesete je kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom, s obzirom na to da će i UV zračenje biti veoma visoko.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here