Pivničan Dominik Dinga: Zvezdina šansa repriza Praga

2721

Halo, Jekaterinburg, Dominik Dinga: Zvezdina šansa repriza Praga

Rastu napokon sportske tenzije i na srpskim fudbalskim terenima. Zvezda i Partizan, posle pet sušnih godina, zajedno tandemu ciljaju Ligu Evrope, definitivno maksimalan domet ovdašnjeg fudbala u ovim danima

Paklen letnji ritam, nalik NBA ekipama, niko više ne pominje kao alibi. Evropsku pauzu, ove nedelje, Partizan će prekratiti večerašnjim susretom sa Voždovcem, Zvezda gostovanjem u Surdulici, ali završna kontinentalna runda ostaje u centru pažnje. Svaka informacija sa lica mesta dragocena je kao voda u saharskim pustinjama.

Otuda reč Dominika Dinge ima posebnu težinu za skeniranje kvaliteta, mana i vrlina, Krasnodara. Mladi srpski reprezentativac gostovao je sa Uralom, prošle nedelje, na obalama Crnog mora.

– Klasična utakmica ruske Premijer lige. Ko prvi povede u velikoj je prednosti, pa se tako i Krasnodar posle našeg vođstva, iz 15. minuta, dugo mučio. Poklekli smo bukvalno u poslednjoj sekundi – siže je duela četvrtog kola Premijer lige iz ugla Dominika Dinge, 18 meseci stanovnika Jekaterinburga i prvotimca Urala.

Pogledaj: Pivničan Dominik Dinga – kapiten Srbije i momak za velika dela

Pogledaj: Dominik Dinga: Kako ostvariti svoje snove? (INTERVJU)

Odakle Zvezdi preti najveća opasnost?

– Krasnodar je skupa ekipa, sa nekoliko sjajnih individualaca. Napadač Fjodor Smolov najjača je karika tima, nije igrao u nedelju, pa ne znam u kakvoj je formi. Sviđa mi se i novajlija, Brazilac Vanderson, letošnje pojačanje iz Red bul Salcburga. Na velika vrata ovde je najavljen i dolazak Mihajla Ristića.

Jeste li se videli u nedelju?

– Ne poznajemo se, protokol utakmice je specifičan, tako da nismo ni imali priliku da stupimo u kontakt. Biće vremena.

Gde su slabije tačke Krasnodara?

– Ekipa trenera Igora Šalimova ne voli kad protivnik ima loptu u nogama, loše se snalazi u takvim situacijama. Nedeljna utakmica sa Uralom bila je najbolja potvrda. Čini mi se da je i prekid često problem za Krasnodar. Uostalom, iz takve situacije je moj Ural došao do prednosti.

Može li Zvezda posle 180 minuta sa ruskom ekipom do Lige Evrope?

– Naravno da može. Uhvatila je odličan zalet, pliva na pobedničkom talasu i tada je sve moguće.

Koji je recept za prvi meč u Krasnodaru?

– Igra iz Praga. Oduševili su me crveno-beli kako su ušli u meč, agresivno, bez pardona, na svim delovima terena. Otresito od starta, sa pojačanim veznim redom i disciplinom u poslednjoj liniji, Zvezda može da sa obala Crnog mora donese fin kapital.

Je li Krasnodar, za nepunih deset godina od osnivanja, uspeo da stvori navijačku bazu?

– Naš duel ispratilo je oko 18.000 ljudi, oko 60 odsto tribina bilo je popunjeno. Fina atmosfera na, verovatno, najlepšem evropskom stadionu. Čudo od arhitekture, građeno za Mondijal naredne godine. Krasnodar je mnogo ozbiljan klub, sa akademijom za poštovanje i uslovima da mu pozavide i najveći ruski klubovi.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here