Reći, pa poreći – Bazen ni na nebu, ni na zemlji

3817

BAČKA PALANKA: Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica je u nekoliko navrata ove godine u izjavama za javnost najavljivao završetak bazena u Bačkoj Palanci, pa čak i oročavao vreme završetka na kraj 2017. godine.

Pogledajte: Bazen koji je progutao 160 miliona

Kada su u martu ove godine bačkopalanačkoj lokalnoj samoupravi, na javnom konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 32,34 miliona dinara za sufinansiranje gradnje bazena, predsednik opštine, Branislav Šušnica, je tom prilikom izjavio:

– Opština Bačka Palanka dobila je sredstva u iznosu 32,34 miliona dinara za projekat Kompleks otvorenih bazena – faza II. Preostali iznos sredstava opredeljen je opštinskim budžetom za 2017. godinu u iznosu od 20 miliona dinara. Trenutno se zajednički radi na pripremanju dokumentacije za javne nabavke, u skladu sa uputstvima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Čim potrebna dokumentacija bude pribavljena, a javna nabavka sprovedena u skladu sa važećim zakonskim procedurama radovi će početi, a mi očekujemo da to bude u najkraćem mogućem roku.

Pogledajte: Za bazene 32 miliona dinara – predizborno obećanje ili kupanje?

Drugi put, 01.07.2017. godine, prilikom svečanog otvaranja fontane u centru Bačke Palanke, za televiziju B92, Šušnica je ambiciozno najavio završetak bazena do kraja ove godine.

“Narodski rečeno, dok ne ispeglamo papire. Svašta se dešavalo prethodnih 5-6-7 godina, menjan je projekat, nestajao je projekat, nestajale su građevinske knjige i šta se sve nije dešavalo, ali mi smo uporni i mi ćemo završiti taj bazen ove godine”, bila je tada izjava Branislava Šušnice, predsednika Opštine Bačka Palanka.

Pogledajte: Šušnica: Bazen ove godine (VIDEO)

Treći put, pre samo tri dana (07.08.2017.), prilikom usvajanja šestomesečnog izveštaja i rebalansa budžeta Opštine Bačka Palanka, ovog puta umerenije, bez postavljanja rokova, predsednik opštine Branislav Šušnica je najavio da je jedan od osnovnih ciljeva lokalne uprave upravo završetak projekta bazena.

Pogledajte: Šušnica: Bazen, muzej … Krećemo i vrtić u Silbašu i salu u Despotovu (VIDEO)

 

Ipak, danas (10.08.2017.), u izjavi za medije predsednik Šušnica ističe da su iskrsli novi momenti, koji će usporiti izgradnju bazena. Pogledajte:

https://www.youtube.com/watch?v=Jn7LMbxYqHc

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here