Talasi od dva metra dočekali bačke mornare kod Velikog Gradišta

1742

Bački mornari, njih deset u pet čamaca koji su u četvrtak krenuli iz Bačke Palanke ka Đerdapu, danas oko 14 sati stigli su do Velikog Gradišta i tu iskusili ćudi velike reke.

Kako nam je u telefonskom razgovoru rekao Vojislav Mandić, najiskusniji na putu od Palanke do Đerdapa, jer je deset puta išao tamo-vamo, kod Gradišta su ih dočekali veliki dunavski talasi visoki do dva metra. Nije bilo lako, ali spremni konvoj iz Bačke Palanke uspešno se izborio sa njima, kazao je Mandić.

U nastavku razgovora, Mandić je kazao da su bački mornari prenoćili u Grockoj, a potom krenuli ka svojoj destinaciji, odnosno Đerdapu.

Mandić dodaje do će cela ekipa sigurno sutra u večernjim satima stići u Golubinje.

Tamo nas čekaju naši „pozadinci“, odnosno tri člana naše naše ekspedicije koji su kolima već tamo stigli, obezbedili nam smeštaj, ali i hranu. Predstoji nam dugo spavanje, a čujemo da će malo i zahladiti, pa onda krećemo da pecamo u velikim dubinama soma i smuđa, kazao je Mandić.

U telefonskom razgovoru sa palanačkim sportskim ribolovcima, ali i svojevrsnim avanturistima saznali smo da su prošli pored svetionika na ušću Tamiša u Dunav, pa pored groblja brodova kod Pančeva, a da ih je u Grockoj dočekalo lepo društvo, lep smeštaj i još lepša hrana.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here