Seljak se žalio da mu crkava stoka, a onda je policija sve razotkrila

931

Nakon što su meštani počeli da se žale da im stoka crkava jer je zemlja zatrovana kiselinom, policija u okolini Bora otkrila ilegalnu topionicu zlata!

Ilegalna topionica zlata otkrivena je u okolini jednog sela nadomak Bora! Čisto zlato dobijalo se iz sirovina ukradenih iz pogona RTB Bor, nezvanično saznaje „Alo!”

Policijska patrola je zbog uviđaja danonoćno čuvala ovaj objekat, ali se još ne zna kako se u ilegalnoj topionici prevrnula kaca sa 1.000 litara kiseline i uništila sve tragove koji bi doveli do vlasnika ovog objekta!

– Kada smo pronašli topionicu, zaprepastili smo se da tako nešto postoji u Srbiji! Unutra su bili kotlovi za topljenje, sirovine za preradu i topljenje, rezervoari sa kiselinom… Odmah je, na osnovu onoga što smo spazili na licu mesta, bilo jasno da se tu nelegalno tope rude i odvaja čisto zlato. Obezbedili smo objekat jer je trebalo da se obavi detaljan uviđaj. Međutim, kada smo dan kasnije ušli u zgradu, zgranuli smo se jer su svi tragovi istopljeni kiselinom! – saznajemo od nadležnih.

Za sada se ne zna ko je prosuo bure sa 1.000 litara kiseline, ali postoji mogućnost da je vlasnik sa nekoliko pomagača uspeo da zaobiđe patrolu koja je čuvala ovu ilegalnu topionicu.

Oko ovog objekta zagađena je i spaljena sva flora i fauna u prečniku od oko 300 metara.

– Prema dosadašnjim saznanjima, skoro godinu dana se ovde dobijalo zlato. Sada specijalizovane ekipe MUP-a pokušavaju da otkriju tragove koji bi doveli do vlasnika. Pretpostavljmo da je topionica vlasništvo starog znanca policije, koji je već nekoliko puta privođen i hvatan sa sirovinama koje su bile ukradene iz kruga RTB Bor – saznajemo nezvanično.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here