Humanost se uči od malena – Ozdraviće Miona!

6180

BAČKA PALANKA: Kada smo saznali da su se i deca iz ulice Đorđa Zličića u Bačkoj Palanci organizovali sa namerom da učestvuju u humanoj akciji sakupljanja sredstava za transplataciju koštane srži jednoipogodišnje Mione Kojadinović, to je bio dovaljan povod da ih odmah obiđemo i da saznamo nešto više o tome.

Iako je dnevna temperatura bila visoka i pokazivala 34 stepena, u ulici Đorđa Zličića smo zatekli tezgu sa puno prodavaca. Na tezgi ručno rađene narukvice, gipsane figurice, kartonske i ostale igračkice, a za tezgom deca.

Vuk Tasić, Teodora Vlajkov, Nikolina Petrić, Srđana Zmijanjac, Ivana Agić, Nada Zmijanjac, Kalina Kovačević, Žarko Glamočanin

Razgovarali smo sa Ivanom Agić i Srđanom Zmijanjac koje su bili inicijatori ove divne akcije.

– Na početku smo prvo želeli da radimo nešto korisno za nas. Da pravimo narukvice i igračkice i da ih prodajemo kako bi mi nešto zaradili. A zatim smo čuli da maloj Mioni treba pomoć. Nismo se dugo razmišljali i odlučili smo da to što zaradimo predamo Mioninim roditeljima. Mioni je novac potrebniji nego nama – rekla nam je Ivana Agić.

– Odmah su nam se priključila i ostala deca: Kalina, Nikolina, Teodora, Nada, Vuk, Žarko i ostali. Sve to što prodajemo smo mi napravili – kaže Srđana Zmijanjac.

U razgovoru sa ovom divnom decom smo saznali da su oni već skupili oko 2.500 dinara, ali da misle da će još skupiti.

Zamolili su nas da obavestimo građane da se oni svakog dana nalaze u ulici Đorđa Zličića. Možete ih posetiti, kupiti njihovih ruku delo i na taj način pomoći Mioni Kojadinović.

A evo i ponude i cenovnika:

Ozdraviće Miona! Budimo humani!

Pogledaj: Pomozimo maloj Mioni iz Bačke Palanke da pobedi leukemiju!

Pogledaj: SMS za pomoć maloj Mioni Kojadinović (VIDEO)

Pogledaj: Bačkopalanački pčelari za Mionu Kojadinović!

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here