“Orlovi BP” poleteli

1702

BAČKA PALANKA: Opština Bačka Palanka je odnedavno postala bogatija za još jedan fudbalski klub. Naime, novi klub nosi naziv “Orlovi BP”, a njegov predsednik je Milan Antonić koji će ujedno voditi prvi tim, odnosno seniore, dok je trener kadeta Ivan Belec.

Međutim, treba dodati to da, s obzirom na to da je klub tek osnovan, „Orlovi BP“ još nemaju igrače za prvi tim, već samo mlađe kategorije. Za sada Antonić radi sa dve grupe pionira, a kadeti „Orlova BP“ će se uključiti u PFL Sombor za taj uzrast već od ove jeseni.

– Počeli smo pripreme 25. jula i radimo svaki dan, od ponedeljka do petka, čak nekad i subotom. Treniramo na terenu sa veštačkom travom, jedan deo radimo na bentu i u hali, a što se tiče teretane imamo dogovor sa Damirom Ivančićem. Što se tiče kadetske ekipe, tu su igrači 2001. i 2002. godište, s tim što sam ja dopunio tim sa nekoliko igrača iz 2003. godišta. Mislim da smo posle „Odžaka“ mi ekipa koja će se boriti za sam vrh tabele.

Po rečima Beleca, seniorski tim će „Orlovi BP“ imati tek za dve – tri godine.

– Izabrali smo teži put, prvenstveno što se tiče finansija. Kada su u pitanju takmičenja, izabrali smo područnu ligu zbog boljeg kvaliteta. Zaista radimo punom parom, pripremamo se ozbiljno, imamo dosta dobrih igrača. U našoj ekipi imamo tri igrača 2003. godište koje ću priključiti kadetskoj ekipi. Bitno je napomenuti da svi koji treniraju kod nas, a sa strane su, imaju obezbeđene mesečne karte što im umnogome olakšava putovanja, ističe Belec.

„Orlovi BP“ za sada imaju 45 igrača, pola od tog broja, njih 23, je iz Bačke Palanke, a ostatak iz Mladenova, Bača, Obrovca, Silbaša, Futoga i Veternika. Iz novog bačkopalanačkog kluba navode da im je želja da se kroz područnu kadetsku ligu ekipa
plasira u Kvalitetnu ligu Vojvodine što bi za ovaj tek formirani tim bio ogroman uspeh.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here