Majka mladića ubijenog na Zakintosu: Kakvi roditelji odgajaju takve divljake?

3070

Roditelji Bakarija Hendersona, mladića ubijenog na Zakintosu, rekli su da su angažovali advokata, da će prisustvovati suđenju i da su, preko kraudfanding platforme GoFundMe, prikupili više od 100.000 dolara za pokrivanje troškova.

Henderson je ubijen u tuči, a zbog ubistva su uhapšeni i mladići iz Srbije. U prvom intervjuu od smrti sina, roditelji ubijenog Amerikanca, Džil i Fil Henderson, navode da ne znaju kako je došlo do tuče.
„Možda se desilo zbog toga što je on Amerikanac, a sve je rezultiralo tragedijom jednog crnog Amerikanca“, rekla je za Si-Bi-Es njegova majka na pitanje da li je u pitanju rasizam ili „samo nešto što je izmaklo kontroli“.
„Prva misao mi je bila ‘kakvi to roditelji podignu takve divljake, koji mogu da načine toliko zlu stvar drugom ljudskom biću’. Međutim, posle toga kao da mi se obratio Sveti duh i rekao mi je da je ovo mnogo veće od toga. Živimo u svetu u kom naši lideri sede i skoro da podržavaju takvo ponašanje, svakako ga ne osuđuju, a svojom tišinom ga promovišu. Mislim da, ako želimo napred, moramo svi zajedno da budemo mnogo bolji“, navodi Džil Henderson.
Naslutila je, kako kaže, da nešto nije u redu kada je videla propušten noćni poziv iz američke ambasade: „Nadala sam se da su pronašli njegov novčanik ili nešto slično. Bio je to poziv u gluvo doba noći, takve stvari ne želite, samo se nadate da nije ništa strašno, čak smo se pomolili pre nego što smo ih nazvali“.
Hendersonovi su naveli da je Bakari voleo da putuje, kao i da se van domovine osećao mnogo sigurnije zbog „klime koja u SAD vlada prema mladim Afroamerikancima“.
„Samo želimo pravdu za Bakarija. Pravda bi značila da su svi iza rešetaka, nadam se na jako dug period“, rekla je njegova majka.
Dvadesetdvogodišnji Amerikanac ubijen je 6. jula, a nakon toga uhapšeno je devet osoba, među kojima sedam srpskih državljana.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here