Spoj tradicije, kulture i prirode

Izveštaj sa manifestacije

1166

PIVNICE: U nedelju, 13. avgusta 2017. godine održana je treći put po redu manifestacija pod nazivom „Spoj tradicije, kulture i prirode“. Radi se o projektu edukacije mladih koja se odvijala u prirodnom okruženju na „BAZENU“ u Pivnicama, a vršila se iz oblasti višenacionalne koegzistencije i kulture sa akcentom na zajedničko življenje i saradnju u zdravoj i očuvanoj prirodnoj sredini.

U ovom projektu se radilo sa decom uzrasta od 8 do 14 godina, različite nacionalnosti, koja su se upoznala sa delom običaja i načinom života slovačke zajednice u Pivnicama. Cilj ovog projekta je bio razvijanje multikulturalnosti, višenacionalnog saživota na prostorima naše opštine kao i upoznavanje sa tradicijom, kulturom i životom u prirodnom okruženju slovačke nacionalne manjine u Pivnicama. Organizator manifestacije je bio USR „ŠARAN – PIVNICE“ pod potkroviteljstvom Opštine Bačka Palanka. Od gostiju su bili prisutni i predstavnici Opštine Bačka Palanka.

 

Na takmičenju u pecanju na plovak je bilo uključeno 30 dece iz Pivnica, Despotova, Kucure, Bačkog Petrovca… Deca su imala obezbeđen doručak, ručak i osveženje. Krenuli su sa doručkom u 8 sati, kada je i bio skup. Nakon toga se krenulo sa takmičenjem koje je trajalo od 9:00 do 12:00 sati. Usledilo je i proglašenje pobednika i dodela nagrada. Svako
dete je dobilo neku nagradu, a prva tri mesta su dobili pecaljke i diplome.

Predsednik udruženja sportskih ribolovaca „Šaran – Pivnice“ manifestaciju je pozitivno ocenio. Zadovoljan je prisustvom tolikog broja učesnika i pored lošijih vremenskih uslova.
Sve u svemu sve je prošlo u najboljem redu.

Jaroslav Blatnjicki, predsednik USR „Šaran – Pivnice“ se zahvaljuje svim učesnicima, gostima i sponzorima i nada se da će sledeće godine biti još veći broj učesnika i da će se ponoviti ovakvo lepo druženje.

Rezultati:

  1. Uroš Nedeljković (Kucura)
  2. Stefan Krunić (Despotova)
  3. Patricija Šusterova (Pivnice)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here