Crveni krst brine o bezbednosti mališana u saobraćaju

Akcija Crvenog krsta Bačka Palanka u OŠ “Vuk Karadžić”

1149

Crveni krst Bačka Palanka je u saradnji sa OŠ “Vuk Karadžić” u sredu sproveo akciju povodom  Nedelje bezbednosti dece u saobraćaju.


 

U pitanju je aktivnost koju ova humanitarna organizacija tradicionalno realizuje svake godine sa ciljem upoznavanja mališana sa pravilima u saobraćaju kako bi bezbedno prešla put od kuće do škole. To se posebno odnosi na đake prvake, koji su tek krenuli u školu i postali učesnici u saobraćaju.

„Prilikom posete OŠ “Vuk Karadžić” mališanima smo objasnili osnovna pravila ponašanja u saobraćaju. Jednostavno smo ih pustili da budu kreativni, da svojim rukama nacrtaju saobraćajne znakove i da tako usmere pažnju na ono što vide u svojoj sredini prilikom dolaska u školu i odlaska kući. Veoma smo zadovoljni njihovim radom, jer su deca pokazala zavidno predznanje iz ponašanja u saobraćaju, pa je smanjena mogućnost da se deca povrede na putu od škole do kuće“, kaže Dragan Dimitrijević iz Crvenog krsta Bačka Palanka.

Osnovna škola “Vuk Karadžić” već duži niz godina uspešno sarađuje sa Crvenim krstom na raznim akcijama

 

„Sarađivali smo do sada na akcijama sa raznim temama, ali je bezbednost dece saobraćaju možda i najvažnija za naše male đake, prvake da se upoznaju sa saobraćajnim znacima i koliko je uopšte važna bezbednost u saobraćaju“, navela je direktorica OŠ “Vuk Karadžić”, Sanja Ralić.

Crveni krst Bačka Palanka je u četvrtak obeležio Nedelju bezbednosti dece u saobraćaju i tradicionalnom posetom svom stalnom partneru u ovim akcijama Auto-školi Ilić. Tom prilikom su Auto-školu Ilić posetili učenici dva prva razreda OŠ “Sveti Sava”, gde su mališanima takođe predočena pravila ponašanja u saobraćaju. Na kraju se bačkopalanačka humanitarna organizacija zahvaljuje Auto-školi Ilić i osnovnim školama iz Bačke Palanke na veoma uspešnoj saradnji.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here