Održana izložba inovacija ČIB-EKSPO III

Inovatori u Čelarevu

884

Osma po redu međunarodna izložba inovacija ČIB-EKSPO III održana je 15. i 16. septembra u prostorijama Mesne zajednice Čelarevo


ČELAREVO: Prikazane su inovacije iz oblasti privrede, poljoprivrede, tehnološkog stvaralaštva mladih, starih i umetničkih zanata, domaće radinosti i ekologije sa postavkama:

  • Inovacije i nove tehnologije u funkciji energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, razvoja poljoprivrede i proizvodnje hrane;
  • prezentacija privrede i poljoprivrednih proizvođača;
  • inovacije u ekologiji i zaštiti životne sredine;
  • tehnološko stvaralaštvo mladih.

Na platou ispred Mesne zajednice je održana postavka stari i umetnički zanati i domaća radinost. Svečanom otvaranju izložbe su, osim posetilaca, izlagača i medija, prisustvovali i predstavnici Opštine Bačka Palanka koja je sufinansirala manifestaciju.

Na manifestaciji je učestvovalo oko 80 inovatora iz naše zemlje, Republike Srpske, Hrvatske i Mađarske. Kao izlagači su učestvovali pronalazači sa funkcionalnim prototipovima ili gotovim proizvodima nastalim na osnovu inovativnih ideja. Po dogovoru organizatora sa Savetom za rodnu ravnopravnost na izložbi su učestvovala udruženja i pojedinci koji se bave starim i umetničkim zanatima. U radnom delu je održan stručni seminar iz oblasti prepoznavanje i zaštita intelektualne svojine, energetska efikasnost i alternativni izvori energije, posebno u poljoprivrednoj proizvodnji, ekologiji i zaštiti životne sredine.

Izložba je bila izuzetno dobro posećena. Sami učesnici su zadovoljni učešćem, tako da u „UPI Čib“ iz Čelareva smatraju da će nastaviti sa održavanjem manifestacija ove vrste u njihovoj sredini.

Zajednički zaključak učesnika je da se održavanjem ove manifestacije podstiče inovativnost i razvoj novih tehnologija, razvoj privrede sa konkurentnim proizvodima, kao i očuvanje tradicije i promocija proizvoda i usluga starih i umetničkih zanata. Tokom manifestacije izlagači su se upoznali sa Čelarevom i okolinom, kako bi se u njima pobudila želja da mesto ponovo posete.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here