„Kik-boks je idealan sport za mlade“

Upoznajte Alena iz Bačke Palanke, našeg svetskog prvaka u ovoj borilačkoj veštini!

5839
Foto: Privatna arhiva

BAČKA PALANKA: Master ekonomista, stručni saradnik u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje i profesionalni kik-bokser. Sve to je Alen Feltan (28) iz Bačke Palanke koji je još jedan primer da kada čovek ima volju i ljubav, može sve. Upravo je ljubav prema borilačkim veštinama bila pokretač svega.


Upravo je ljubav prema borilačkim veštinama bila pokretač svega

 

„Kik-boks sam počeo da treniram pre četiri godine u klubu „GAGIS GYM“. Nakon dugogodišnje strasti prema borilačkim sportovima, prvenstveno prema kik-boksu i MMA, odlučio sam da se oprobam i uradim nešto u tome, pošto sve što radim, radim do maksimuma. Kao mlađi sam trenirao karate, košarku i dugi niz godina dizao tegove, što mi je na neki način dalo osnov za sport kojim se sada aktivno bavim, bar što se tiče fizičkih predispozicija. Ljubav prema borilačkim sportovima i kik-boksu se javila u mladjim danima, kada sam pratio mečeve Mirka „CRO COPA“ Filipovića, koji je mnogim borcima na ovim prostorima bio i ostao motivacija“, kaže Alen za BaP vesti.

Foto: Privatna arhiva

Kao neko ko radi u Novom Sadu, Alen svakodnevno putuje, pa je, kako kaže, morao da podvuče crtu i sve slobodno vreme posveti treninzima.

„Dan mi je prilično organizovan i ispunjen, tako da sam morao da žrtvujem prilično mnogo kako bih uspeo i kako bih se adekvatno posvetio treninzima i mečevima“.

Alen kaže da bez podrške, kao i mnogi drugi profesionalni sportisti, ne bi mogao ni on. Odrastajući uz oca koji je bio profesionalni fudbaler, ljubav prema sportu bila je tu od malih nogu.

 

„Kad god je teško i kad god ostanem bez snage i energije, neko od porodice i prijatelja uvek je tu i tako dobijem dodatnu motivaciju kroz razgovor i bodrenje“.

Osvajanje titule u Crnoj Gori Foto: Privatna arhiva

U septembru prošle godine u crnogorskom gradu Berane, Alen je osvojio titulu prvaka sveta u tri federacije, IKBO, WKBO i MAA, nokautom u 45 sekundi.

„To mi je ujedno i najveći uspeh do sada, ali ne planiram da se zadržim na tome. Idemo dalje! Za dve nedelje, tačnije 21. oktobra branim titulu u istom mestu protiv našeg borca iz Kruševca, Dejana Aranđelovića. Meč se održava po profesionalnim pravilima“, dodaje Alen.

On kaže da je kik-boks prilično evoluirao i uz MMA je jedan od najznačajnijih borilačkih sportova u našoj opštini.

„Dosta mladih je počelo da ga trenira, što je dobro, kanališe bes i daje čoveku bolji pregled sebe i svoje okoline. Mislim da kroz promociju i održavanje mečeva na području teritorije opštine može da se dovede do još većeg interesovanja, pre svega mlađe populacije“.

 

„Uz volju i zalaganje može da se uspe i da se savladaju sve prepreke do uspeha“, završava naš sagovornik.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here