Bačkopalančanka Dejana Bačko osvojila srebro

Sjajna Dejana Bačko ostvarila je izvanredan uspeh na Svetskom prvenstvu u paratekvondou!

2378

Srpski takmičari i takmičarke ostvarili su izvanredan uspeh na Svetskom prvenstvu u paratekvondou koje je u sredu, 18. oktobra 2017, održano u „Kuper Boks Areni“ u Londonu, istom mestu gde je održan tekvondo turnir na Olimpijskim igrama 2012. godine.

U najbrojnijoj konkurenciji do sada, koju je činilo 260 sportista iz čak 59 zemalja, naši reprezentativci su osvojili osam odličja u pojedinačnim kategorijama i dva pehara za ekipni plasman.

Posebno značajan rezultat za Novi Sad i AP Vojvodinu ostvarila je Dejana Bačko, član tekvondo kluba „Gitros“ iz Novog Sada, koja je postala nova planetarna vicešampionka u kategoriji K41-49 kg.

Dejana Bačko za BaP vesti kaže da je ovo za nju jedno veliko iskustvo i iznenađenje.

„Bilo mi je fenomenalno, u finalu sam se borila sa Ruskinjom, vodila sam 4:2 u prvoj rundi, ali nažalost sam izgubila sa 18:5. Druga sam u svetu i mislim da je to sjajan rezultat. Život ide dalje, idemo dalje, treniraću jače i više. Spremam se za evropsko prvenstvo koje je za dva meseca. Biće održano u Bugarskoj, 9. decembra, taman za moj rođendan. Boriću se najbolje što znam i nadam se da ćemo slaviti medalju i rođendan zajedno“, rekla je Dejana.

Srpski ženski tim osvojio je drugo mesto u ekipnom plasmanu, dok je reprezentacija Srbije u ukupnom plasmanu zauzela četvrto mesto.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here