Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša?

Serijal: Pitamo sugrađane (4).

2505

Veliki broj naših sugrađana šetajući gradom često primeti nešto što bi moglo biti bolje uređeno ili nedostaje, a Bačka Palanka kao grad zaslužuje da ima. Upravo zbog toga redakcija BaP vesti pokrenula je serijal na temu „Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša?“ Ideja je da prikupimo predloge i izaberemo najbolje. Nadamo se da ćemo na ovaj način zainteresovati nadležne i podstaći na inicijativu. Serijal će izlaziti svake srede, a vaše sugestije možete slati na mail adresu  [email protected]


Hladniji dani polako dolaze, pa i naši sugrađani šetnju menjaju opuštanjem u svojim domovima. Neki od vas, protekle nedelje, su nam pisali i u današnjem serijalu prenosimo vaše sugestije.

Naš sugrađanin Milenko Bognar javio nam se putem mail-a sa svojim sugestijama. Kako stoji u njegovom mail-u, on neće da piše o tome šta nedostaje, nego šta je višak i ono što po njemu kvari lepotu Bačke Palanke.

„Ono što mi smeta je kako izgleda prostor ispred pijace, tačnije tezge na kojima se prodaje razna roba. Tu je, predlogom opštinskih čelnika još ranijih godina odobrena prodaja samo cveća. Prodaja ostalih vrsta robe, pogotovo namirnica na ulici nije dozvoljena, ali niko i ne brani“, piše Milenko.

On se osvrće posebno na prodavce ribe, koji, kako piše, ne poštuju ribolovnu etiku, i pored dozvoljene ribe prodaju i onu koja je zabranjena za izlov, poput Linjaka.

„Ista riba bude prodavana više dana, često upljuvana od muva i sa crvima. Bude prodaje i ribe iz zamrzivača, ali sa iznutricama. Česte su i reklamacije na kupljenu ribu, ali kada se mušterija okrene ista riba bude vraćena u redovnu prodaju“, naveo je naš sugrađanin.

Milenko smatra da prodavci treba da budu oslobođeni plaćanja pijačne takse, jer je normalno da mnogi neće od svoje skromne zarade da izdvajaju za zakup tezge. Ako bi se oslobodili takse, svi prodavci bi bili u pijaci, i taj način, kako on piše, imaćemo lepšu ulicu, lepšu Bačku Palanku i srećnije sugrađane.


 

Pavle Malinović

U razgovoru sa našim građanima, uvek se dotaknemo dece, i onoga što njima nedostaje. Tako naš sugrađanin Pavle Malinović kaže da u Bačkoj Palanci nema dovoljno vrtića.

„Poznajem mnoge roditelje koji žele da im deca idu u vrtić, ali više godina moraju da čekaju na mesto“.

Još jedan velik problem, kaže Pavle, su i psi lutalice. Bez obzira na azil, ima ih dosta, i često budu u čoporima.

„Moja ćerka ide u drugi razred osnovne škole, i iako je dovoljno velika da može sama do škole, uvek neko mora da je prati upravo zbog pasa“, završava Pavle.

Pogledaj: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša? (1)

Poslednjih dana aktuelizovala se priča oko rekonstrukcije puta Bačka Palanka – Novi Sad. Miroslav Bjeljac, naš sugrađanin koji više puta u toku jednog dana, zbog prirode svog posla, pređe ovaj put, kaže da je to gorući problem.

Pogledaj: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša? (2)

„Krajnje je vreme da oni koji trebaju, pokrenu inicijativu da se reši problem ovog puta koji je star, nebezbedan za vožnju, a s druge strane, izuzetno važan za Bačku Palanku“, rekao je Miroslav.


Dragan Drobac

Sport je takođe važan za Bačku Palanku, kao i za sva druga mesta. Imamo sportsku halu, klubove, razvijen školski sport, ali kako kaže Dragan Drobac, naš sugrađanin, rekreativci nemaju dovoljno prostora.

„Termini u hali su uglavnom zauzeti od strane klubova, sale u školama nam takođe često nisu dostupne tako da i rekreativcima treba obezbediti neki prostor za treniranje“, kaže Dragan.

Pogledaj: Šta nedostaje Bačkoj Palanci da bi bila lepša? (3)

Kao i svake srede, naši sugrađani ni ovaj put nisu zaobišli priču o bazenu. Nadamo se da će ta priča imati srećan kraj i da bačkopalančani, u želji da se okupaju u bazenu, više neće morati da putuju u neko od obližnjih mesta.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here