„Ceo život je jedna velika borba“

Intervju: Biljana Ubović - ponos Bačke Palanke!

965

Posle teške saobraćajne nesreće u kojoj je povredila kičmu, pre 17 godina odlučila je da se posveti sportu. Njen vedar duh i borbenost doveli su je tamo gde mnogi bez hendikepa, vrlo teško stižu – na tron.


„Došla sam u klub „Spin“ u Novi Sad, tamo sam već punih devet godina. Prvi put sam imala priliku da učestvujem u ekipnom takmičenju u Sloveniji i tamo sam u ekipnom delu takmičenja osvojila prvo mesto zajedno sa Borislavom Perić – Ranković i Nadom Matić. Uspele smo da se domognemo zlatne medalje, tako da sam jako zadovoljna“, rekla je Biljana.

Ona kaže da nastavlja vredno da radi i da se već od ponedeljka vraća u salu da trenira.

„Treninzi nam traju po 10 meseci godišnje, dva puta dnevno treniramo, tako da imamo 10 treninga nedeljno. Uglavnom se to sve održava na „Spensu“ u Novom Sadu koji je prilagođen i imamo sve uslove za jedan dobar i kvalitetan rad. Tu je sa nama i naš selektor i trener Zlatko Kesler koji je svojim zaslugama i medaljama jedan od najboljih u svetu u stonom tenisu“, dodala je ona.

Naša zlatna reprezentativka kaže da ona i njena ekipa imaju veliku podršku, pre svega, kako kaže, od grada Novog Sada, a i od Vlade Srbije.

„Imamo od nedavno i podršku sponzora „Elektrotehnika Južna Bačka“ tako da za sad uspevamo da odradimo sve što isplaniramo u toku jedne sezone“.

Na naše pitanje da li joj je i koliko sport pomogao da dobije najveću bitku u svom životu, Biljana Ubović kaže da je ceo život velika borba, i da je sport nešto što je jako važno u životu čoveka, pogotovo kad se desi da neko ostane invalid.

Pogledaj: Svečani prijem za zlatnu paraolimpijku Biljanu Ubović

„Upravo ta svakodnevna borba tera čoveka na nešto više, na nešto veće. Ja sam uspela da se posvetim sportu, puno sam radila, puno sam trenirala i u sportu sam jako puno naučila i očvrsla. Sport mi je jako puno pomogao da se socijalizujem pre svega, da izađem iz kuće, da izađem iz male sredine, što bi se reklo, da vidim sveta“, kaže naša sagovornica i dodaje da je u poslednjih par meseci u šest različitih zemalja bila na pripremama, upoznala jako puno ljudi i prešla puno kilometara, što je, kako kaže, za jednog čoveka velika stvar.

Pogledaj: Zlatna medalja stigla u Bačku Palanku

„Život je jako nepredvidiv, i nikad se ne zna šta se može desiti. Čovek mora biti spreman na mnoge izazove koji mu se dese na putu. Poručila bih mladima da se puno bave sportom, da će u sportu naučiti puno toga. Pre svega će naučiti da budu pravi i iskreni prijatelji, što je jako važno, naučiće da se bore. Borbeni duh je taj koji tera ljude da dalje rade i ulažu u sebe. Dete koje malo krene da se bavi sportom, ono obično bude spremno na mnoge izazove u životu bez obzira šta ga snađe“, zaključuje Biljana.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here