Pobedila Veterinarska ambulanta „Kolar – Vet“

U Bačkoj Palanci održano takmičenje u kuvanju paprikaša "Jedno je škembe".

1512

U dvorištu Slovačkog doma nedavno je održano tradicionalno osmo po redu takmičenje u kuvanju bećarskog paprikaša – „Jedno je škembe“.


Svoje umeće pokazalo je 28 ekipa u spravljanju paprikaša, a stručni žiri na kraju je proglasio najbolje. Titulom pobednika okitila se ekipa Veterinarska ambulanta „Kolar – Vet“. Drugo mesto pripalo je članovima ekipe Bife „Jovica“, dok je treće mesto osvojio sastav „Perini momci – Milaneze“.

Trima prvoplasiranim ekipama uručeni su pehari. Pehar je dodeljen i ekipi „Vesele domaćice“, kao zahvalnost za pomoć u organizaciji takmičenja.

„Udruženje „Zlatni karaš BP“, osmi put organizovalo je takmičenje u kuvanju bećarskog paprikaša „Jedno je škembe“- kaže Zoran Hajrić, predsednik Udruženja.

„Zbog škembića, koji se koriste za kuvanje paprikaša, a nije ih bilo lako obezbediti u velikim količinima, bili smo prinuđeni da ograničimo broj ekipa na tridesetak. Za ovogodišnje takmičenje obezbeđeno je 320 kilograma škembića. Od 28 ekipa koliko ih je učestvovalo na takmičenju, uzorke za ocenjivanje predali su predstavnici 22 ekipe, koje su konkurisale za nagrade. Osim takmičara i znatiželjnih gledalaca na manifestaciji su bili prisutni i gosti iz Slovenije i Rusije koji su u Bačku Palanku stigli povodom Dana opštine – 20. oktobra. Ove godine kod nas je boravila televizijska ekipa koja je radila prilog za emisiju „24 časa kuvanja“. Prilog snimljen ovde kod nas, ekipa ove emisije proslediće brojnimTV kanalima širom sveta, pod nazivom „Najbolje iz Srbije“.

Specifičnost ove manifestacije je, da su sve ekipe koje su učestvovale na takmičenju dobile nagrade, a njihovi dobitnici izvlačeni su iz šešira. Nagrade su obezbedili prijatelji manifestacije, a nagarde su donirali i privredni subjekti, dok je škembiće za kuvanje paprikaša obezbedila Grupa „Univereksport“, ad „Bačka“.

„Najveću podršku manifestacija „Jedno je škembe“ imala je i ovaj put od lokalne samoupave koja je bila njen generalni pokrovitelj, a svi ostali koji su je pomogli bili su njeni prijatelji. Među prijateljima bili su „Univereksport“ ad „Bačka“, „Sebastijan limarija Jedinstvo“, „Podunavlje“ ad i mnogi drugi. Kome god smo se obratili sa zadovoljstvo su prihvatili da nam pomognu, a verujem da će tako biti i tokom narednih godina“ – naglasio je Hajrić.

„Il’ ga voleš, il’ ne voleš“

Manifestacija „Jedno je škembe“ u podnaslovu nosi naziv bećarski paprikaš. Tvorac ove manifestacije Zoran Hajrić, objasnio je zašto bećarski?

„Škembe ima sličnosti sa bećarom, il’ga voleš, il’ga ne voleš. Dakle, kada se skuva bećarski paprikaš, ili ga jedete sa zadovoljstvom ili ga ne jedete, što ne znači da ga ne bi jeli kada bi probali“ – napomenuo je Hajrić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here