Uz pomoć majke i bake sakupljali čepove

Čepom do osmeha

1706

BAČKA PALANKA: Čepove je Iva Marić počela da sakuplja još dok je išla u vrtić, a sada pohađa četvrti razred OŠ „Sveti Sava“. Iva će 10. novembra napuniti deset godina, odlična je učenica u odeljenju učiteljice Leonore Nenadov.

Iva Marić

„U vreme dok sam išla u vrtić, vaspitačice su meni, ali i ostaloj deci govorile da sakupljamo čepove jer ćemo tako pomoći deci koja su bolesna“, rekla je Iva.

„Još tada uključila sam se u ovu akciju i u njoj sam i danas. Čepove koje sam donela ovde kod vas, sakupljala sam uglavnom u našoj kući. Kada bi neku plastičnu flašu ispraznili, ja bih skinula sa nje čep i ostavila ga u kesu. Malu pomoć u ovom poslu pružila mi je mama Ivana i baka Olgica. Svakako da ću i dalje sakupljati čepove.

Doći ću ponovo!

Nedavno je redakciju „Nedeljnih novina“ ponovo posetila učenica petog razreda OŠ „Desanka Maksimović“ Kristina Vekić zajedno sa bakom Dušankom i tad je rekla:

Kristina Vekić

„Ovde kod vas sam ponovo došla kako bi predala čepove, koje smo sakupljale baka i ja. Do čepova smo uglavnom dolazile u kući, nakon pražnjenja plastičnih flaša. Nije nam bilo teško da ih prikupljamo, jer smo znale da će oni biti iskorišćeni u humanitarne svrhe. Iskoristila bih ovu priliku, da pozovem i druge da sakupljaju čepove, jer će na taj način pomoći nekom. Doći ću ja ponovo kod vas“.

Angažovao svu rodbinu

Jovanka Trtić

Nemanja Kuljić, učenik prvog razreda osnovne škole iz Novog Sada mobilisao je i angažovao svu svoju rodbinu u Bačkoj Palanci da sakuplja čepove. Tako je baka Jovanka Trtić donela veliki džak u „Nedeljne novine“. U akciji su i stric Zoran i strina Sandra koji su posebno aktivni i kada su u kućnim posetama kod prijatelja, rodbine, u komšiluku, u kafiću – jednostavno ne mogu da vide flašu, a da ne ponesu kući čep. Svesrdno su se priključili ovoj akciji u nadi da će tako i naša sredina biti deo ove velike humanitarne organizacije.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here