Nebojša Tubić – Žabac uhapšen zbog prebijanja investitora koji je preminuo

3775

Policija je uhapsila 57-godišnjeg Nebojšu Tubića iz Čelareva, poznatijeg pod nadimkom Žabac, osumnjičenog da je sinoć naneo teške telesne povrede 63-godišnjem Spasoju Milićeviću koji je jutros preminuo.


Milićević je preminuo u Kliničkom centru Vojvodine nakon što je sinoć pretučen u blizini sedišta svoje firme na Limanu u Novom Sadu.

Prema saznanjima 021.rs, on je pretučen na parkingu na Bulevaru despota Stefana, u blizini Limanskog parka. Građevinska firma „Kondor gradnja“, čiji je Milićević vlasnik, nalazi se na broju 9 na ovom bulevaru.

Parking ispred firme gde je pretučen Spasoje Miličević
Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija Parking ispred firme gde je pretučen Spasoje Miličević

U Hitnoj pomoći su za 021.rs naveli da je Milićević sa višestrukim povredama sinoć prebačen u Urgentni centar na reanimaciju. Preminuo je nekoliko časova kasnije, a telo je poslato na obdukciju na Institut za sudsku medicinu kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Kako je saopšteno iz policije, Tubić je osumnjičen za krivično delo teška telesna povreda sa smrtnom posledicom i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, po nalogu javnog tužioca kome će biti doveden na saslušanje. Za sada nije poznato da li je bilo još osoba sa njim kada je Milićević napadnut.

I dalje nema preciznih informacija šta se tačno dogodilo na parkingu, osim da je policiji nešto posle 20 časova dojavljeno da na asfaltu leži čovek i da su svedoci izjavili da je svemu prethodila tuča. Koji je motiv obračuna i u kakvom su odnosu bili Tubić i pokojni Milićević takođe je predmet istrage.

Резултат слика за nebojša tubić žabac
Nebojša Tubić Žabac

Žabac je inače u javnosti označen kao „kontroverzni biznismen“, a događaj koji je izazvao pažnju novosadske javnosti desio se pre pet i po godina, u maju 2012. kada je upucan u glavu u piceriji „Aleksandar“ na Grbavici, ali je preživeo. Protiv njega su ranije podnošene krivične prijave za dela privrednog kriminala za šta je obično osuđivan uslovno.

Milićević je javnosti poznat jer ga je policija uhapsila oktobra 2009. godine, kao vlasnika preduzeća „Tehnouniverzal“ i protiv njega podigla krivičnu prijavu pod sumnjom da je dvaput prodao tri stana u zgradi u Ulici Doža Đerđa i tako pribavio sebi protivpravnu korist od 125.000 evra. Nije poznato kako je u međuvremenu završen taj sudski postupak i koji je bio epilog.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here