Svečano obeležen dan škole

OŠ "Heroj Pinki".

1858

BAČKA PALANKA: Osnovna škola „Heroj Pinki“ je 14. novembra obeležila svoj dan. U punoj fiskulturnoj sali, prvo je gostima prikazana jedna video-prezentacija o radu škole, a zatim su nastupili učenici sa svojim nastavnicima. Ali, da prepustimo njima da predstave svoju svečanost.

„Naša škola, osnovna škola „Heroj Pinki“ u Bačkoj Palanci odrasta, raste i razvija se zajedno sa svojim đacima. A mi, njeni đaci, nastojimo da, iz godine u godinu, za Taj NAŠ DAN, pokažemo i prikažemo sve ono što nas prati na našem razvojnom putu. Tako smo i ove godine, 14.11. 2017. proslavili dan škole i podelili našu radost sa svojim roditeljima i svim gostima, prijateljima škole. Malo smo pričali, mnogo više pevali i recitovali. Ukazali na specifičnosti u radu škole, na naše individualno-obrazovne planove rada – podrške; na saradnju sa drugim obrazovnim institucijama u zemlji; na realizovane projekte.

Zahvalili smo se Onima koji su nam pomogli i svesrdno nam pomažu da proces edukacije i rehabilitacije naših đaka podignemo na kvalitetniji nivo ali smo, takođe, ukazali na neophodnost konstantne podrške i pomoći svih onih od čijih opstanak naše škole, kao škole koja se bavi vaspitanjem i obrazovanjem dece sa smetnjama u razvoju (uzrasta od 2,5- 15 godina) zavisi.

Divno smo se provodili dok smo pevali naše pesme, zajedno sa svim našim nastavnicima i učiteljima. Bili smo i voćkice (one najslađe) ali smo pokazali da možemo i da nam narodna nošnja lepo stoji. Prikazali smo da, naša smetnja u razvoju, koliko god bila velika, nije toliko strašna, da možemo i uprkos, ako imamo podršku i pomoć naših drugara.

Recitovali smo i na engleskom jeziku a uz to, pokazali da se i kroz igru (u ovom slučaju, loptom) može nešto poručiti. I naučiti. Obojili smo naš dan najlepšim jesenjim bojama i sličicama na koje smo ponosni a dobili smo i poklone kojima smo se jako obradovali.

I tako…. Završili smo a zapravo, tek Počeli (i počinjemo!) sa pesmama i osmesima. Do narednog Našeg dana i ponovnog zajedničkog druženja“, Kolektiv Osnovne škole „HerojPinki“- Bačka Palanka.

Direktorka škole, Dijana Vila, bila je puna utisaka:
„Ovo je 46. godina kako postojimo i radimo i razvijamo. Poslednjih godina smo puno truda uložili da unapredimo kvalitet našeg rada. Proširili smo resurse, obogatili usluge koje pružamo, učestvujemo na izuzetno velikim i značajnim manifestacijama, kako u lokalnoj sredini, tako i na pokrajinskom nivou, sve sa ciljem da približimo tipičnoj  populaciji probleme dece sa smetnjama u razvoju, samim tim, utičemo na razbijanje predrasuda i smanjenje diskriminacije odnosu na njih.

Za mene lično, ono što smo danas videli ovde je veliko iznenađenje, jer nisam bila upućena u to, šta nastavnici pripremaju i kako će to kao finalni proizvod izgledati. Oduševljena sam onim što sam videla, kolege su napravile fantastičan posao, a pripreme su krenule negde početkom oktobra meseca. Po reakcijama publike, može se zaključiti da smo uspeli da građane upoznamo sa problemima dece sa smetnjama u razvoju, oni polako shvataju njihove potrebe. Nadam se da će biti sve češće uz nas, da provode vreme sa nama i da nam budu podrška“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here