„Noć pozorišta“ i u Bačkoj Palanci

U subotu u bioskopu.

963

Preko 50 različitih programskih sadržaja održaće se u Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Novom Bečeju, Beogradu, Vrbasu, Kragujevcu, Nišu, Mladenovcu i Prokuplju.


Kulturni centar Bačka Palanka i ove godine učestvuje u Manifestaciji „Noć pozorišta“, a ovogodišnja tema je „Deca za decu“.

Kulturni centar učestvuje sa dve pozorišne predstave. Prva je predstava za decu „Ko nekad u osam“ koja će biti odigrana u subotu 25.11. u 16.00 časova.

Takođe u subotu, od 20.00 časova premijerno će biće odigrana pozorišna predstava „Udadba i ženidba“ po tekstu Antona Pavloviča Čehova „Medved i ženidba“.

Ovogodišnja Manifestacija je humanitarnog karaktera i ulaz ne obe predstave je besplatan, a u holu bioskopa biće postavljena kutija za dobrovoljne priloge.

Pored pozorišta, domova kultura i kulturnih centara, ove godine u programu učestvuju i specijalne obrazovne ustanove i organizacije za decu ometenu u razvoju. Sve ustanove kulture koje učestvuju u manifestaciji svojim aktivnostima će pokušati da skrenu pažnju na retke bolesti, decu sa simptomima intelektualne invalidnosti, uzrokovane genetskim mutacijama, za čiji lek se trenutno radi istraživanje.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here