Pomoć izbeglim i prognanim u Bačkoj Palanci

1175

BAČKA PALANKA – Pokrajinski fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, podelio je u Bačkoj Palanci devedeset i dva humanitarna paketa sa suhomesnatim proizvodima i zimnicom. Narednih dana, akcija će biti nastavljena u još 17 opština u Vojvodini, a prehrambene pakete dobiće oko 600 porodica.

“Dobila sam kućerak od običnih građana. Republika Srbija i opština Bačka Palanka su mi mnogo pomogli sa 550. 000 dinara u građevinskom meterijalu i sada moja porodica i ja imamo lep dom. Svaka pomoć nam veoma znači“, priča za RTV Ruža Jeftić, koja je 1999. godine iz Kosova polja došla u Bačku Palanku.

“Fond je i ranije pomagao izbegla lica koja žive u Bačkoj Palanci. Kupovinom seoskih kuća i u građevinskom materijalu“, navodi Luka Stanić, načelnik opštinske uprave.

“Ovaj projekat realizujemo prvi put. Akcija je započela u Bačkoj Palanci, a narednih dana posetićemo još sedamnaest opština u Vojvodini. Oko 600 porodica će dobiti pakete sa suhomesnatim proizvodima i zimnicom“, ističe Duško Ćutilo direktor Fonda za pomoć izbeglim, prognanim i raseljenim licima APV.

Iz Fonda najavljuju, da će sledećeg meseca, sto najboljih učenika srednjih škola sa teritorije Vojvodine, dobiti novčanu pomoć u iznosu od 40.000 dinara.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here