“Hercegovac” odličan osmi

Na Otvorenom ekipnom prvenstvu Vojvodine u šahu za dame

809

U novosadskom Hotelu „Fontana“ je poslednjeg vikenda novembra odigrano Otvoreno šahovsko ekipno prvenstvo Vojvodine za žene. Za četiri dana je dvanaest ekipa odigralo pet kola, na tri table po švajcarskom sistemu parovanja, a svaka ekipa je mogla prijaviti još i dve rezervne šahistkinje.

Prvoligaške i drugoligaške muške ekipe iz Vojvodine bile su obavezne da prijave,žensku ekipu za takmičenje, pa su se među njima našle i šahistkinje „Hercegovca“ iz Gajdobre.

Prvo mesto i pravo da se iduće 2018. godine takmiči u Prvoj ženskoj ligi Srbije stekle su šahistkinje “Banovci Dunav” koje su osvojile 13 bodova. Devojke iz Gajdobre u konkurenciji dvanaest ekipa bile su na kraju osme sa polovičnim uspehom. Dva meča su dobile, isto toliko izgubile i jedan su odigrale nerešeno. Osvojile su sedam meč bodova i 6,5 poena koliko je imao i šesti „Omladinac“ iz Novih Banovaca koji je imao osam poena i sedmoplasirana „Bačka“ iz Pačira sa pola poena više od „Hercegovca“.

Za Hercegovac su celo prvenstvo odigrale tri šahistkinje, na prvoj tabli Marina Pešić koja je
osvojila 2,5 poena, na drugoj Tanja Popović tri i na trećoj Sunčica Vuković 1 poen. Pobeđene su ekipe „Spartaka“ iz Subotice sa 2,5:0,5 poena i „Svetozar Gligorić – Gliga“ iz Pančeva sa 2:1. Gajdobranke su repizirale sa „Bačkom“ iz Pačira 1,5:1,5, a izgubile su od „Omladinca“ iz Novih Banovaca sa 0:3 i „Kraljice PTT“ iz Petrovaradina sa 0,5:2,5 poena.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here