Škola koja će razviti mentalne sposobnosti vašeg deteta

Učinite da vašem detetu budu aktivirane obe moždane hemisfere, kako bi postiglo maksimalan intelektualni potencijal.

3810

Zajedno ćemo učiniti da vaše dete maksimalno iskoristi svoje mentalne kapacitete i postane Bolja verzija sebe.

Mi stvaramo decu koja menjaju svet!

 

Nastavni program je fleksibilno i pažljivo osmišljen uzimajući u obzir individualne potrebe svakog deteta.

 

Malac Genijalac je internacionalni edukativni sistem namenjen zdravom razvoju dečijeg mozga. Naši ciljevi su podsticanje i razvijanje intelektualnih veština i sposobnosti dece počev od ranog perioda života. Sledeći ovu viziju Malac Genijalac uspešno spaja „najbolje iz različitih svetova“ primenjujući najbolja iskustva Istoka i Zapada.

Mentalna aritmetika nastala iz tradicionalne istočnjačke discipline, danas predstavlja popularan i moderan edukativni program sve više prisutan i u zapadnom delu sveta. Tako se ovaj revolucionarni program razvoja kognitivnih sposobnosti dece, veoma uspešno sprovodi u preko 90 internacionalnih centara Malac Genijalca širom regiona.

Naučne studije su dokazale da mentalna aritmetika predstavlja najbolji trening za mozak!

Revolucionarni program namenjen razvoju dečijih mentalnih sposobnosti

U školi Malac Genijalac primenjuje se originalni HIKARIprogram Mentalne aritmetike. Hikari na japanskom znači svetlost i simbolizuje proces učenja i buđenja (osvetljavanja) naših mentalnih kapaciteta. Program poseduje jedinstveni metod poreklom iz Japana, kolevke mentalne aritmetike. Nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka iz oblasti edukacije i obrazovanja, a zasniva se na upotrebi drevne računaljke abakus ( jap. Soroban) Program se temelji na TBDP pristupu (Total Brain Development Program) i VAK metodi (Vizuelno Auditivno Kinestetičko).

 • TBDP (Total Brain Development Program) predstavlja sistem celokupnog moždanog razvoja kojim se podstiče aktivacija obe moždane hemisfere u ranim fazama života. Kao rezultat te aktivacije poboljšava se niz mentalnih sposobnosti kao što su memorija, inteligencija, koncentracija, mašta…
 • VAK metoda(Vizuelno – Auditivno – Kinestetička) je metod koji se razvio na osnovama neurolingvističkog programiranja (NLP) i podrazumeva uključivanje tri čula (vid, sluh, dodir) u proces učenja. Ova tehnika mogla bi se opisati i kao Vizuelni – vidim to što mi govoriš; Auditivni – zvuči mi dobro; Kinestetički (telesni) – pokaži mi kako da uradim. Naučna istraživanja su pokazala da se najbolji rezultati postižu, kada se u procesu učenja informacije primaju putem različitih čula jer se na taj način aktivira najveći broj neuronskih veza u mozgu. Takvim učenjem proces pamćenja dostiže svoj maksimum jer se primljene informacije prenose sa jedne na drugu hemisferu mozga čime se aktivira ceo moždani potencijal.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Program je namenjen deci, uzrasta od 4. do 12. godine (završno 14), jer se u tom periodu dečiji mozak najdinamičnije razvija. Program je fleksibilno i pažljivo osmišljen uzimajući u obzir individualne potrebe svakog deteta.

Poboljšava se način na koji dete sluša, obrađuje i razumeva informacije; zamišlja i stvara određene predstave, prepoznaje detalje, obavlja određene radnje i rešava probleme.

Cilj programa je da dete maksimalno probudi svoje mentalne kapacitete i postane „Malac Genijalac“.

Сродна слика

Mentalni razvoj se postiže na zabavan i razigran način, radom zasnovanim na tri ključne stvari: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre.

Upotrebom abakusa aktiviraju se obe moždane hemisfere čime se postiže maksimalan intelektualni potencijal. Nakon savladavanja rada na abakusu, učenici su u stanju da obavljaju komplikovane računske operacije kao što su 235 + 64 + 361 – 97 + 196 – 98 = … bez ikakvih pomagala, isključivo misaonim putem, dajući tačan odgovor za samo par sekundi! Ovu sposobnost Malac Genijalac zadržava zauvek, posedujući je tokom čitavog života.

 

 

Šta mi to radimo i na koji način

Učenje se praktikuje u malim grupama (6 do 12 polaznika), kroz zabavne aktivnosti, različite igre i takmičenja, pri čemu je najvažnija opuštajuća i kreativna atmosfera i pozitivni emocionalni odnosi. Takođe polaznicima su na raspolaganju i naši posebni internet portali i aplikacije, kojima mogu da rade domaći rad i vežbaju kod kuće.

Program je prilagodjen uzrastima, i postoje sledeće starosne grupe :

 • Predškolska (od 4 do 6 godina)
 • Mlađa školska(prvi i drugi razred)
 • Srednja školska (treći i četvrti razred)
 • Starija školska (peti i šesti razred)

Nastava – nivoi i trajanje

 • Program se sastoji od 2 nivoa (OSNOVNI i NAPREDNI)
 • Svaki nivo traje po 10 meseci (120 časova)
 • Nastava prati klasičnu školsku godinu (septembar – jun)
 • Nastava se održava jednom nedeljno (vikendom po 3 vezana časa)
 • Na kraju svakog nivoa polaže se test i dobija se sertifikat o završenom nivou
 • Da bi dete moglo da počne obuku mora da poznaje brojeve od 0 do 9, da razume njihovo značenje i da bude u stanju da ih napiše.
 • Za mlađu decu organizujemo PRIPREMNI KURS u trajanju od 2 meseca.

Kontaktirajte nas 

Najbolji program mentalne aritmetike upisuje nove polaznike uzrasta od 4 do 12 godina. Obezbedite mesto za svoje dete na vreme. Posetite nas, nalazimo se u ulici Cara Lazara 4 u Bačkoj Palanci ili nas kontaktirajte na broj telefona 060/604 04 89, a možete nam pisati i putem naše facebook stranice.

Čekamo Vas !

 

 

 

 

9 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here