Fudbal kao pokazatelj pivničkog porekla

1121

PIVNICE: U subotu, 23.12.2017. godine se održao tradicionalni pivnički turnir u malom fudbalu po drugi put. Igrale su dve ekipe, Pivničani protiv ekipe Pivničana – onih koji su se odselili u Slovačku. Razlog njihovog stalnog ili kod nekih privremenog odlaska je studiranje, ili posao.


Turnir se ovog puta održao u 18 časova u sportskoj hali u Ravnom selu. Cilj tradicionalnog turnira je da se održi prijateljstvo među igračima. Sve su to ljubitelji FK Slavije u Pivnicama. Oni, koji su se odeselili ne zaboravljaju na svoje poreklo, gde su odrastali i uvek se rado vraćaju svojim kućama. Turnir se održava tokom prazničnih dana kada su svi na odmoru te mogu da odigraju ovu prijateljsku utakmicu.

[wonderplugin_slider id=13]

 

 

O ovim duelima rezultat je u drugom planu.

Prošle godine je bila bolja ekipa iz Slovačke dok su ove godine pobedu odneli domaćini. Svi spominju sledeću godinu i raduju se nastavku ove tradicije i već se razrađuju planovi i strategije za treći turnir. A ko će biti u boljoj formi to će se videti.

Ipak, poruka koju ovaj sad već tradicionalni duel nosi je da nikad ne treba zaboraviti odakle potičemo. Ovi momci su to pokazali putem sporta.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here